Kontakta oss
Till salu Diskret försäljning Portfolio Sälja med oss Ancevska Kontakta oss

Exklusiv. Högst upp. Utsikt

Adress: Sagogången 3
Område: Hisings Backa
Kommun: Göteborg
Objekttyp: Bostadsrättslägenhet
Byggnadsår: 1967-71
Boarea: 79 kvm
Areakälla: Areauppgift enligt lägenhetsförteckning Riksbyggen.. Den exakta arean är inte uppmätt.
Antal rum: 3
Våning: 3 av 3 (hiss finns ej)
TV: Com Hem
Bredband: Bredband 2
Förening: Riksbyggen Brf Sagogången
Allmänt om föreningen: Riksbyggen Brf Sagogången bildades 1962. Bostadshusen byggdes 1967-71. Föreningen består av 506 bostadsrättslägenheter med adresserna Sagogången 1-57 och 2-54. Föreningen innehar tomträtten till fastigheterna Backa 41:1-3, 41:6-9 samt 866:740-741 och 766:405. Dessutom innehar föreningen nyttjanderätt för del av stadsägorna nr 13956 och 13483.
Byggår: 1967-71
Organisationsform: Bostadsrättsförening
Org.nummer: 757201-7544
Föreningen äger marken? Nej
Äkta/oäkta förening? Äkta
Antal lägenheter: 506 st
Renoveringar: 1994 byggdes miljöhusen.
2003 utfördes fönsterbyte samt montering av säkerhetsdörrar.
2012 genomfördes upprustning av lekplatser samt uppfräschning av svalgångar, balkonger och trapphus. Samma år målades samtliga lägenhetsdörrar och flera maskiner i tvättstugorna byttes. Ett antal läckande vattenledningar, avloppsrör och trasiga golvbrunnar i källare och lägenheter reparerades och flera garageportar byttes ut.
2014 reparerades tak med byte av takpapp samt byte av takrännor och stuprör genomfördes. Åtgärder för att få bukt med utifrån inträngande fukt och vatten i källare och förrådsrum i flera hus genomfördes. Sagogången 42-44 grundförstärktes, betongfundament reparerades och målning av garage samt P-däck på Klintåsgatan och Backa Kyrkogata avslutades.
2015 färdigställdes sista etappen av takreparationen då ny tjärpapp på taken, nya hängrännor och stuprör för regnvattnet sattes upp. Samtliga trappuppgångar belades även med nytt ytmaterial, så kallad coting. Samma år utfördes ytterligare åtgärder för att få bukt med inträngande vatten i källare och förrådsrum.
2016/2017 gjordes den södra storlekplatsen om till en uteplats med grillplats, spaljéer samt planteringar och den gamla tennisplanen gjordes om till en lekplats. Samma period påbörjades förändring av U-gårdarnas trädgård, fastigheterna anslöts till fiber med kollektivt bredbandsavtal och ytterligare åtgärder mot inträngande fukt och vatten i källare och förråd utfördes.
2017/2018 åtgärdades flertalet vattenskador pga utslitna ledningar och trasiga golvbrunnar. Även åtta drift- och underhållscentraler byttes ut.
2018/2019 byttes till energieffektiva LED-armaturer i tvättstugor, garage och miljöhus. Ett digitalt låssystem till lägenheter och övriga dörrar installerades samt grundförstärkning utfördes av hus 5, Sagogången 26-30, hus 12 och Sagogången 37-49.
2019 utfördes grundförstärkning av hus 13 och Sagogången 25-35.
2020 Stamrenoverat samtliga lägenheter. Föreningen utför just nu byte av V/A-stammar och el-stammar. I samband med detta renoveras bostädernas badrum samt tvättrum. I anslutning till stambytet sker omdragning av el-ledningar i lägenheterna. Strömbrytare och el-uttag byts ut och blir skyddsjordade. Alla lägenheter kommer anslutas med 3-fas och en ny el-central monteras.
Parkering: I föreningen finns 338 parkeringsplatser. Plats kan hyras till en kostnad om ca 155 kr/månad. Föreningen förfogar dessutom över 140 garageplatser samt 14 garageplatser för MC. Plats kan hyras till en kostnad om ca 275 kr/månad för bil och ca 130 kr/månad för MC. Separat kö avseende alla platser. Avgiftsbelagda besöksparkeringar finns på Klintåsgatan, utefter Sagogatan och på Backa Kyrkogata.
TV/bredband: TV via Comhem och fiber via Bredband 2. Föreningen har dragit in fiber via Bredband 2. Basutbudet som ingår i avgiften har hastigheten 250/250 Mbits/s. Önskas 1000/1000 Mbits/s kan detta tecknas mot ett tillägg som faktureras direkt till varje hushåll.
Överlåtelseavgift: 1208 kr
Pantsättningsavgift: 483 kr
Tillåts delat ägande?
Gemensamma utrymmen: Till lägenheten disponeras ett källarförråd. Föreningen har sju tvättstugor, fördelade på lägenheterna. Tvättstugorna är utrustade med tvättmaskiner, torktumlare, torkskåp samt torkrum. Det finns också tre tvättstugor för grovtvätt. I föreningen finns även motionsrum, bastu och vävkammare. Gemensam innergård med utemöbler, boulebana, grillplats och lekplats. Föreningen anordnar gemensamma aktivitetsdagar med gårdsstädning.
Andelstal: 0.21139%
Övrigt: För mer information besök gärna föreningens hemsida samt se föreningens årsredovisning.

Vi råder dig som köpare att kontrollera fakta som är av vikt för dig. Vi som mäklare eller ANCEVSKA Juridik & Fastighetsbyrå ansvarar ej för att uppgifterna från dessa källor (årsredovisning, stadgar, information från Brf hemsidan) är korrekta.
Driftskostnad
Hushållsel 300 kr
Försäkring 150 kr
Summa 450 kr
Driftskostnaderna är beroende av förbrukning och avtal.
Energideklaration
Status: Utförd
Energiklass: E
Allmänt Backa har fram till 1960-talet varit utpräglat jordbrukssamhälle, känd som "Hisingens trädgård". Backabönderna åkte över älven för att sälja sina grönsaker och blommor på stadens torg. Under 1960- och 1970-talet byggdes Backa upp till den stadsdel den är idag - blandad bebyggelse med både småhus och flerfamiljshus med drygt 24000 personer bosatta.

Hisings Backa erbjuder kommunala förskolor samt dagbarnvårdare. Förskolorna är geografiskt väl spridda över området. Det finns kommunala grundskolor och friskolor. Flera skolor har egna profileringar, bl.a. Brunnsboskolans musikklasser samt Svenska Balettskolan i Skälltorpsskolan.

Selma Lagerlöfs torg ligger på promenadavstånd. Här finns ett bra utbud av butiker och annan service. Här finns bland annat Hemköp, apoteket, bibliotek, restauranger, tandläkare och det berömda fiskhuset. I närheten ligger även Backaplan och Bäckebols Homecenter.

De allmänna kommunikationerna är bra med bland annat stombussarna 18 och 19 som trafikerar Litteraturgatan. Via Backadalsmotet i närheten av Stigs Center trafikerar även Grön express, buss 40 och 311.
Visa mer
Varmt välkomna till föreningens kanske bäst belägna trea. Högst upp i huset med en fri och underbar utsikt över grönska. Insynsskyddat läge i gavel med privat entrébalkong. Stora fönsterpartier i två väderstreck med ett mycket fint ljusflöde. Och alldeles fantastiskt renoverad!

Ta er två och en halv trappor upp via loftgången till bostadens entré. Öppna dörren, stig in och välkomnas av den mycket varma och trivsamma känsla som omsluter bostaden. På golvet ligger mörkt laminatgolv som löper vidare in och väggarna är stilrent målade i gråa dova toner. Här finns plats för hatthylla om så önskas. Lite längre in finner ni en rymlig klädkammare som ger plats att förvara era kläder.

Vidare in når ni det rymliga vardagsrummet. De stora fönsterpartierna släpper in ljuset som får sprida sig fint över de öppna ytorna. Här ges plats för soffgrupp med tillhörande möblemang och matplats för större sällskap. Härifrån tar ni er ut på föreningens kanske bästa balkong där man njuter av vyn mot Backa kyrka och innergården. Balkongen är belagt med tryckimpregnerat trä. Här sitter ni fritt från insyn och blickar ut över de grönskande trädtopparna.

Den fantastiska köket ligger till vänster om hallen och är välplanerat med mycket goda förvaringsmöjligheter bakom flertalet luckor och skåp. Här finns gott om arbetsyta på den eleganta bänkskivorna. Köket är välutrustat med induktionshäll, ugn, kolfilterfläkt, kombinerad kyl och frys samt diskmaskin. Naturlig matplats ges intill fönstret. Härifrån tar ni er ut på loftgången som skapar en extra balkong. Ett kök att trivas i.

Bostadens ena sovrum ligger direkt till höger om hallen. Här finns plats för säng med tillhörande nattduksbord. Om så önskas finns även plats för skrivbord. På golvet ligger en underbar heltäckningsmatta.

Det andra sovrummet ligger längst in i bostaden i ett lugnt och avskilt läge. Gott om plats för dubbelsäng med tillhörande möblemang. Du finner även gott om plats för förvaring i en helväggsgarderob. Härifrån kan ni också ta er ut till balkongen. På golvet ligger även här en underbar heltäckningsmatta.

Det stilrena badrummet är helkaklat med sobert beige klinker på golv som kombineras med stora vita kakelplattor i liggande fattning. Här finns toalett, badkar, handfat med kommod samt spegel med belysning, spotlights och handdukstork. Extra lyxigt att det finns en separat tvättstuga intill badrummet med egen tvättmaskin. Badrummet och tvättstugan renoverades i samband med föreningens stambyte under sommaren 2020. I övrigt är bostaden nyrenoverad sommaren 2021.

Stabil förening med grönskande gårdar, lekplatser och eget gym. I området finns dagis, skola och goda kommunikationer till Göteborg City. Dessutom nås inom promenadavstånd även den växande Selma Stad med Selma Lagerlöfs torg och sitt utbud av affärer, bank och övrig service.

Varmt välkomna till ett mycket trivsamt boende utöver det vanliga i en omtyckt förening och i en expansiv stadsdel!
Adress: Sagogången 3
Område: Hisings Backa
Kommun: Göteborg
Objekttyp: Bostadsrättslägenhet
Byggnadsår: 1967-71
Boarea: 79 kvm
Areakälla: Areauppgift enligt lägenhetsförteckning Riksbyggen.. Den exakta arean är inte uppmätt.
Antal rum: 3
Våning: 3 av 3 (hiss finns ej)
TV: Com Hem
Bredband: Bredband 2
Driftskostnad
Hushållsel 300 kr
Försäkring 150 kr
Summa 450 kr
Driftskostnaderna är beroende av förbrukning och avtal.
Energideklaration
Status: Utförd
Energiklass: E
Förening: Riksbyggen Brf Sagogången
Allmänt om föreningen: Riksbyggen Brf Sagogången bildades 1962. Bostadshusen byggdes 1967-71. Föreningen består av 506 bostadsrättslägenheter med adresserna Sagogången 1-57 och 2-54. Föreningen innehar tomträtten till fastigheterna Backa 41:1-3, 41:6-9 samt 866:740-741 och 766:405. Dessutom innehar föreningen nyttjanderätt för del av stadsägorna nr 13956 och 13483.
Byggår: 1967-71
Organisationsform: Bostadsrättsförening
Org.nummer: 757201-7544
Föreningen äger marken? Nej
Äkta/oäkta förening? Äkta
Antal lägenheter: 506 st
Renoveringar: 1994 byggdes miljöhusen.
2003 utfördes fönsterbyte samt montering av säkerhetsdörrar.
2012 genomfördes upprustning av lekplatser samt uppfräschning av svalgångar, balkonger och trapphus. Samma år målades samtliga lägenhetsdörrar och flera maskiner i tvättstugorna byttes. Ett antal läckande vattenledningar, avloppsrör och trasiga golvbrunnar i källare och lägenheter reparerades och flera garageportar byttes ut.
2014 reparerades tak med byte av takpapp samt byte av takrännor och stuprör genomfördes. Åtgärder för att få bukt med utifrån inträngande fukt och vatten i källare och förrådsrum i flera hus genomfördes. Sagogången 42-44 grundförstärktes, betongfundament reparerades och målning av garage samt P-däck på Klintåsgatan och Backa Kyrkogata avslutades.
2015 färdigställdes sista etappen av takreparationen då ny tjärpapp på taken, nya hängrännor och stuprör för regnvattnet sattes upp. Samtliga trappuppgångar belades även med nytt ytmaterial, så kallad coting. Samma år utfördes ytterligare åtgärder för att få bukt med inträngande vatten i källare och förrådsrum.
2016/2017 gjordes den södra storlekplatsen om till en uteplats med grillplats, spaljéer samt planteringar och den gamla tennisplanen gjordes om till en lekplats. Samma period påbörjades förändring av U-gårdarnas trädgård, fastigheterna anslöts till fiber med kollektivt bredbandsavtal och ytterligare åtgärder mot inträngande fukt och vatten i källare och förråd utfördes.
2017/2018 åtgärdades flertalet vattenskador pga utslitna ledningar och trasiga golvbrunnar. Även åtta drift- och underhållscentraler byttes ut.
2018/2019 byttes till energieffektiva LED-armaturer i tvättstugor, garage och miljöhus. Ett digitalt låssystem till lägenheter och övriga dörrar installerades samt grundförstärkning utfördes av hus 5, Sagogången 26-30, hus 12 och Sagogången 37-49.
2019 utfördes grundförstärkning av hus 13 och Sagogången 25-35.
2020 Stamrenoverat samtliga lägenheter. Föreningen utför just nu byte av V/A-stammar och el-stammar. I samband med detta renoveras bostädernas badrum samt tvättrum. I anslutning till stambytet sker omdragning av el-ledningar i lägenheterna. Strömbrytare och el-uttag byts ut och blir skyddsjordade. Alla lägenheter kommer anslutas med 3-fas och en ny el-central monteras.
Parkering: I föreningen finns 338 parkeringsplatser. Plats kan hyras till en kostnad om ca 155 kr/månad. Föreningen förfogar dessutom över 140 garageplatser samt 14 garageplatser för MC. Plats kan hyras till en kostnad om ca 275 kr/månad för bil och ca 130 kr/månad för MC. Separat kö avseende alla platser. Avgiftsbelagda besöksparkeringar finns på Klintåsgatan, utefter Sagogatan och på Backa Kyrkogata.
TV/bredband: TV via Comhem och fiber via Bredband 2. Föreningen har dragit in fiber via Bredband 2. Basutbudet som ingår i avgiften har hastigheten 250/250 Mbits/s. Önskas 1000/1000 Mbits/s kan detta tecknas mot ett tillägg som faktureras direkt till varje hushåll.
Överlåtelseavgift: 1208 kr
Pantsättningsavgift: 483 kr
Tillåts delat ägande?
Gemensamma utrymmen: Till lägenheten disponeras ett källarförråd. Föreningen har sju tvättstugor, fördelade på lägenheterna. Tvättstugorna är utrustade med tvättmaskiner, torktumlare, torkskåp samt torkrum. Det finns också tre tvättstugor för grovtvätt. I föreningen finns även motionsrum, bastu och vävkammare. Gemensam innergård med utemöbler, boulebana, grillplats och lekplats. Föreningen anordnar gemensamma aktivitetsdagar med gårdsstädning.
Andelstal: 0.21139%
Övrigt: För mer information besök gärna föreningens hemsida samt se föreningens årsredovisning.

Vi råder dig som köpare att kontrollera fakta som är av vikt för dig. Vi som mäklare eller ANCEVSKA Juridik & Fastighetsbyrå ansvarar ej för att uppgifterna från dessa källor (årsredovisning, stadgar, information från Brf hemsidan) är korrekta.
Allmänt Backa har fram till 1960-talet varit utpräglat jordbrukssamhälle, känd som "Hisingens trädgård". Backabönderna åkte över älven för att sälja sina grönsaker och blommor på stadens torg. Under 1960- och 1970-talet byggdes Backa upp till den stadsdel den är idag - blandad bebyggelse med både småhus och flerfamiljshus med drygt 24000 personer bosatta.

Hisings Backa erbjuder kommunala förskolor samt dagbarnvårdare. Förskolorna är geografiskt väl spridda över området. Det finns kommunala grundskolor och friskolor. Flera skolor har egna profileringar, bl.a. Brunnsboskolans musikklasser samt Svenska Balettskolan i Skälltorpsskolan.

Selma Lagerlöfs torg ligger på promenadavstånd. Här finns ett bra utbud av butiker och annan service. Här finns bland annat Hemköp, apoteket, bibliotek, restauranger, tandläkare och det berömda fiskhuset. I närheten ligger även Backaplan och Bäckebols Homecenter.

De allmänna kommunikationerna är bra med bland annat stombussarna 18 och 19 som trafikerar Litteraturgatan. Via Backadalsmotet i närheten av Stigs Center trafikerar även Grön express, buss 40 och 311.

Såld

Pauline Ancevska
Ansvarig mäklare
Pauline Ancevska
Fastighetsmäklare | jur. kand.
0708-700 750
[email protected]

Kontakt

Funderar du på att sälja ditt hem och vet inte riktigt var du ska börja? Hör av dig till oss så hjälper vi dig med en kostnadsfri värdering och rådgivning runt en framtida försäljning.