Kontakta oss
Till salu Diskret försäljning Portfolio Sälja med oss Ancevska Kontakta oss

Kungshöjdstvåa med panoramautsikt i lågt belånad förening!

Adress: Norra Liden 21
Område: Kungshöjd Otterhällan
Kommun: Göteborg
Objekttyp: Bostadsrättslägenhet
Byggnadsår: 1963
Boarea: 49 kvm
Areakälla: Areauppgift enligt lägenhetsförteckning
Antal rum: 2
Våning: 5 av 6 (hiss finns)
TV: Sappa
Bredband: Fiber Bahnhof
Förening: Brf Norra Liden 5-23
Allmänt om föreningen: Huset byggdes 1963-64 och ritades av Lund & Valentin arkitekter AB och uppfördes av Johan Nyström Bygg AB. Byggherre var Göteborgs banks pensionsstiftelse (Götabanken). Bostadsrättsföreningen Norra Liden 7-23 (senare Norra Liden 5-23) bildades 1985 och köpte fastigheten 1985. Föreningen består av 140 lägenheter samt kontorslokaler i gårds - och källarplan, 9 lokaler med bostadsrätt samt 2 lokaler med hyresrätt. Den tekniska och ekonomiska förvaltningen sköts av SBC.
Organisationsform: Bostadsrättsförening
Org.nummer: 716443-9395
Föreningens ekonomi: Medel reserveras årligen till det planerade underhållet. Som komplement till den årliga budgeten har styrelsen även gjort en flerårsbudget för att kunna planera årsavgifterna för flera år. Årsavgifterna planeras vara oförändrade närmaste året.
Föreningen äger marken? Nej
Äkta/oäkta förening? Äkta
Renoveringar: Föreningen följer en underhållsplan som sträcker sig mellan åren 2018 och 2047.
Utfört underhåll; 2015-2016 Fasad och fönsterrenovering. 2018-2019 Relining. 2021 Renovering av trapphus. Se vidare i bilagd årsredovisning.
Planerat underhåll; Omläggning yttertak 2022, nya tappvattenledningar 2028.
Parkering: Brf Norra Liden 5-23 har totalt 150 parkeringsplatser varav 100 stycken finns inomhus i föreningens garage samt 50 stycken utomhus. Parkeringsplatserna hyrs som huvudregel ut till medlemmar i föreningen. Inga av parkeringsplatserna är upplåtna med bostadsrätt eller knutna till en viss lägenhet. Varje parkeringsplats regleras i ett separat nyttjanderättsavtal mellan föreningen i egenskap av hyresvärd/upplåtare och enskild medlem i egenskap av hyresgäst/nyttjanderättshavare. Garaget är kameraövervakat. Det finns tolv platser för laddning av elbilar i garaget. En extra avgift på 200 kr per månad samt förbrukad el debiteras. Nya medlemmar ska först erbjudas en p-plats utomhus om det finns en ledig sådan. I möjligaste mån ska en p-plats utomhus kunna erbjudas en ny medlem 1-3 månader efter tillträde. De fem första parkeringsplatserna (101-105) är avsedda att disponeras som gästparkeringar mellan kl 17:00 och 07:00 måndag till fredag och lördag- söndag (inklusive helgdagar) kl 00:00 till 24:00. Övriga tider disponeras de av hantverkare och entreprenörer. Även dessa behöver giltigt p- tillstånd. Kontakta styrelsen vid behov av tillfälligt tillstånd för hantverkare. Applicera utdelat gäst parkeringstillstånd (ett per lägenhet) väl synligt.
TV/bredband: Föreningen har ett kollektivt avtal för leverans av bredband och TV till alla lägenheter via uttaget för fiber. Alla har fått en router för bredband genom Bahnhof och en TV-box för digitala TV-tjänster genom Sappa. Ett grundutbud med TV-kanaler ingår i det gemensamma abonnemanget som faktureras genom månadsavgifterna. Ytterligare kanalpaket kan beställas från Sappa mot avgifter enligt prislista.
Överlåtelseavgift: 1190 kr
Pantsättningsavgift: 476 kr
Tillåts juridisk person? Nej
Gårdsplats: På gården finns två bersåer. Där och på ytterligare något ställe finns trädgårdsmöbler för medlemmar och gäster. Klotgrill och grillkol finns i trädgårdsförrådet vid NL 9.
Gemensamma utrymmen: Tvättstugorna (2 stycken) är ljust och trevligt belägna på våning 2 ovan mark mot Otterhällegatan (NL 19). De är utrustade med moderna tvättmaskiner och torktumlare. I tvättstuga 2 finns en elvakilosmaskin som kan hantera mattor. I tvättstuga 2 finns en separat centrifug. Till varje tvättstuga hör ett torkrum för hängande tvätt. I särskilda utrymmen finns varmmangel och kallmangel. Källarförråd finns med tillgång från trapphuset. Barnvagnsrum finns i entréerna på NL 9, 17, 19, 21 och 23. Sopnedkasten i trappuppgångarna är kopplade till en sopsug via ett rörsystem. Gästlägenhet finns belägen i markplan på Norra Liden 23. Medlem kan hyra lägenheten. Bokning görs via bokningsfunktion på hemsida eller bokningstavla i anslutning till tvättstuga. Regler framgår av särskilt dokument på brf hemsidan. Föreningslokalen i källarvåningen på NL 11 kan hyras av medlemmarna. Bokning görs via bokningsfunktion på hemsida eller bokningstavla i anslutning till tvättstuga. Regler framgår av särskilt dokument på brf hemsidan. Cykelrum finns i gårdsplanet på NL 21 och i gatuplan på Otterhällegatan 7. Korttidsparkering av cyklar på innergården är endast tillåten i befintliga cykelställ. Däcksförråd och hobbyrum. Längst bort i garaget till höger sett från entrén finns ett förråd för bildäck. Däcken måste märkas upp med lägenhetsnummer. Med ingång från däckförrådet finns också ett hobbyrum med viss utrustning för hemmafixaren. Digitala skärmar finns vid samtliga entréer för informationsspridning och bokning av tvättstuga mm.
Andelstal: 0.376%
Övrigt: Informationen ovan är tagen från förvaltare, årsredovisning, stadgar och föreningens hemsida. Vi ansvarar ej för att uppgifterna från dessa källor är korrekta utan råder dig som köpare att kontrollera fakta som är av vikt för dig. För mer information om föreningen besök gärna hemsidan.
Driftskostnad
Hushållsel 250 kr
Försäkring 150 kr
Summa 400 kr
Driftskostnaden kan variera med hänsyn till förbrukning och avtal.
Energiklass: E
Allmänt Det runda kvarteret på Norra Liden uppfördes 1963 enligt ritningar av arkitekt Rune Lund. Vid den här tiden rådde framtidsoptimism, och man såg till att bostäderna blev ljusa och fick hög standard. Miljonprogrammets massproduktion var på planeringsstadiet, men än så länge präglades bostadsbyggandet av hantverksmässighet och gedigna materialval. Ett mycket trevligt boende erbjuds och kvarterets hus omringar en stor och härlig innergård med två bersåer där man kan fika, grilla och duka upp till kalas. Gårdens stora lekplats är en given träffpunkt för föreningens många barnfamiljer.

Lägenheten har ett perfekt läge i Kungshöjd, och inom ett stenkast finns bland annat Boulebar, grillrestaurangen Barabicu, tapasbaren Mañana, asiatiska Dubbel Dubbel och Språkkaféet, vars uteservering bjuder in till långa helgfrukostar i förmiddagssolens sken. Strax österut drar Magasinsgatan fram med butiker, kaféer och restauranger såsom Artilleriet, Acne, Da Matteo, Champagnebaren, The Barn och Puta Madre. Lite längre bort hittar man Kungstorgets mysiga krogmiljö, saluhall och biograf.

I Kungshöjd finns både Willys och Lidl, och Feskekôrka lockar med härliga delikatesser. Dessutom är det enkelt att ta sig till andra delar av staden, och såväl Järntorgets som Domkyrkans hållplatser ligger inom kort gångavstånd. Det är även nära till Stenpirens färjeläge som har täta avgångar till bland annat Lindholmen, Eriksberg, Lilla Bommen och Klippan. På sommaren är det dagliga avgångar ut till vackra Vrångö i Södra skärgården.
Visa mer
I Kungshöjd, en lugn oas mitt i stan, finner vi denna insynsfria, rymliga och mycket välplanerade lägenhet med mycket sällskapsyta. Atmosfären är luftig, och ljuset strömmar in genom stora och karaktärsfulla fönster som sträcker sig hela vägen från lägenhetens ena till andra sida. Från fönstren har man en fantastisk panoramautsikt över staden. Skicket är väldigt gott, och köket renoverades 2019. Samtliga ljuskällor i form av spotlights är dimbara vilket förhöjer mysfaktorn när mörkret faller. De bevarade originaldetaljerna – stavparkett, fönster, fönsterbänkar, klädkammare med mera – ger lägenheten en charmig inramning.

Bostaden återfinns i en fastighet som har genomgått omfattande renoveringar genom åren med bland annat relining av avloppsstammarna 2019, renovering av tvättrum 2018 samt fönster och fasadrenovering 2015-2016. Bredband levereras via Bahnhof och parkeringsplats med garage som tillval hyrs från 728 kr/mån. Bostadsrättsföreningen är mycket lågt belånad.

Här vid Kungsgatans början är kvarteren lite kontinentala, starkt präglade av småskaliga butiker, restaurang- och caféliv. För den after-worksugna är Esperantoplatsen ett populärt tillhåll, praktiskt och smidigt beläget ett par hundra meter från bostaden. Härifrån tar du dig enkelt till Järntorget, Domkyrkan eller Stenpiren för enkel kommunikation till andra stadsdelar. Du bor med närhet till Hagas mysiga gränder och de grönskande alléerna i Linné- och Vasastaden. På några minuter når du Göteborgs bästa restauranger, saluhallar, shopping i världsklass och all tänkbar kommunikation. Vidare Slottsskogen, och man låter löprundan fortsätta mellan Slottskogens & Änggårdens grönska.

Varmt välkomna upp till våning 5 av 6 med hiss och till en lägenhet med ett unikt utförande. I fil med fönster från sida till sida samt arkitektonisk planlösning.

Vardagsrummet och kök är i enhet med fantastiskt ljusinsläpp från stora fönster. I vardagsrummet finns det gott om plats för en stor soffgrupp och i köket kan man duka upp till trevliga samkväm utmed fönstrets tilltagna bardisk. Här njuter man av solen och den hänförande panoramautsikten över staden med bland annat Domkyrkans torn, Lisebergshjulet och Gothia Towers i blickfånget. Rummen har vitmålade väggar och vardagsrumsgolvet är belagt med vitlaserad fiskbensmönstrad stavparkett i original från början av1960-talet.

Köket bjuder in till såväl umgänge som matlagning. Det är tilltaget med förvaring i överskåp och bänkskåp. Hemmakockarna har gott om svängrum, och den integrerade LED listen under överskåpen ger en bra bänkbelysning. Partiet ovanför köksbänken, med diskho och induktionshäll, är klätt med stänkskydd. Ugnen, fläkten och kylen/frysen samt diskmaskinen är integrerad i inredningen. Alla vitvaror är installerade i samband med helrenoveringen av köket 2019. Golvet är belagt med enstavsparkett och kökets väggar målade i vitt.

Sovrummet ligger vägg i vägg med köket, och även härifrån har man en hänförande utsikt över staden - fönstren fortsätter ut till denna ände. En dubbelsäng med nattduksbord ryms lätt och ledigt, och tack vare lägenhetens lugna läge sover man gott om natten. Om så skulle önskas kan en garderobsavdelning byggas till. Rummets väggar är vitmålade och golvet belagt med parkett. Intill sovrummet finner vi en charmerande och tilltagen klädkammare som sväljer allt i klädväg. På golvet ligger en härlig heltäckningsmatta.

Badrummet, inrymmer duschhörna, tvättkommod, vägghängt högskåp och WC. Ovanför tvättstället sitter en lyxig spegel med sensorstyrd LED belysning. Duschhörnan, som skärmas av med påkostade glasblock, är utrustad med både takdusch och handmunstycke. Väggarna är helkaklade i vitt och golvet belagt med naturfärgat klinker.

I den välkomnande hallen finns det gott om plats för exempelvis hatthylla, skoställ och sittbänk. Utmärkta förvaringsmöjligheter erbjuds i klädkammaren intill. Hallens golv är belagt med vitlaserad vacker originalparkett och liksom i övriga lägenheten är väggarna målade i vitt.

Hissen i trapphuset går hela vägen ner till fastighetens garage vilket är mycket smidigt, inte minst när man kommer hem med barnvagn och tunga matkassar från affären. Och det mycket rymliga källarförrådet nås på samma sätt med hissen i trapphuset, hela vägen ner. Vidare värdefullt och enormt smidigt att ha ett sopnedkast rakt utanför lägenhetsdörren. Inga soppåsar med ner i hissen och krångliga omvägar in i soprum.

I gemytliga Otterhällan/Kungshöjd bor ni komfortabelt och praktfullt mitt i Göteborgs hjärta. Stadsdelens charm och härliga lunk drar till sig besökare året om och många av bostäderna är belägna högt upp med fin utsikt över staden och hamnen. På gatorna i området finns flera mysiga kaffebarer, trendiga restauranger, populära krogar, innergårdar och små boutiquer. Här hittar du allt ifrån mode, inredning till nybakat surdegsbröd, god mat och leksaker.

Varmt välkomna att uppleva denna härliga bostad på plats!
Adress: Norra Liden 21
Område: Kungshöjd Otterhällan
Kommun: Göteborg
Objekttyp: Bostadsrättslägenhet
Byggnadsår: 1963
Boarea: 49 kvm
Areakälla: Areauppgift enligt lägenhetsförteckning
Antal rum: 2
Våning: 5 av 6 (hiss finns)
TV: Sappa
Bredband: Fiber Bahnhof
Driftskostnad
Hushållsel 250 kr
Försäkring 150 kr
Summa 400 kr
Driftskostnaden kan variera med hänsyn till förbrukning och avtal.
Energiklass: E
Förening: Brf Norra Liden 5-23
Allmänt om föreningen: Huset byggdes 1963-64 och ritades av Lund & Valentin arkitekter AB och uppfördes av Johan Nyström Bygg AB. Byggherre var Göteborgs banks pensionsstiftelse (Götabanken). Bostadsrättsföreningen Norra Liden 7-23 (senare Norra Liden 5-23) bildades 1985 och köpte fastigheten 1985. Föreningen består av 140 lägenheter samt kontorslokaler i gårds - och källarplan, 9 lokaler med bostadsrätt samt 2 lokaler med hyresrätt. Den tekniska och ekonomiska förvaltningen sköts av SBC.
Organisationsform: Bostadsrättsförening
Org.nummer: 716443-9395
Föreningens ekonomi: Medel reserveras årligen till det planerade underhållet. Som komplement till den årliga budgeten har styrelsen även gjort en flerårsbudget för att kunna planera årsavgifterna för flera år. Årsavgifterna planeras vara oförändrade närmaste året.
Föreningen äger marken? Nej
Äkta/oäkta förening? Äkta
Renoveringar: Föreningen följer en underhållsplan som sträcker sig mellan åren 2018 och 2047.
Utfört underhåll; 2015-2016 Fasad och fönsterrenovering. 2018-2019 Relining. 2021 Renovering av trapphus. Se vidare i bilagd årsredovisning.
Planerat underhåll; Omläggning yttertak 2022, nya tappvattenledningar 2028.
Parkering: Brf Norra Liden 5-23 har totalt 150 parkeringsplatser varav 100 stycken finns inomhus i föreningens garage samt 50 stycken utomhus. Parkeringsplatserna hyrs som huvudregel ut till medlemmar i föreningen. Inga av parkeringsplatserna är upplåtna med bostadsrätt eller knutna till en viss lägenhet. Varje parkeringsplats regleras i ett separat nyttjanderättsavtal mellan föreningen i egenskap av hyresvärd/upplåtare och enskild medlem i egenskap av hyresgäst/nyttjanderättshavare. Garaget är kameraövervakat. Det finns tolv platser för laddning av elbilar i garaget. En extra avgift på 200 kr per månad samt förbrukad el debiteras. Nya medlemmar ska först erbjudas en p-plats utomhus om det finns en ledig sådan. I möjligaste mån ska en p-plats utomhus kunna erbjudas en ny medlem 1-3 månader efter tillträde. De fem första parkeringsplatserna (101-105) är avsedda att disponeras som gästparkeringar mellan kl 17:00 och 07:00 måndag till fredag och lördag- söndag (inklusive helgdagar) kl 00:00 till 24:00. Övriga tider disponeras de av hantverkare och entreprenörer. Även dessa behöver giltigt p- tillstånd. Kontakta styrelsen vid behov av tillfälligt tillstånd för hantverkare. Applicera utdelat gäst parkeringstillstånd (ett per lägenhet) väl synligt.
TV/bredband: Föreningen har ett kollektivt avtal för leverans av bredband och TV till alla lägenheter via uttaget för fiber. Alla har fått en router för bredband genom Bahnhof och en TV-box för digitala TV-tjänster genom Sappa. Ett grundutbud med TV-kanaler ingår i det gemensamma abonnemanget som faktureras genom månadsavgifterna. Ytterligare kanalpaket kan beställas från Sappa mot avgifter enligt prislista.
Överlåtelseavgift: 1190 kr
Pantsättningsavgift: 476 kr
Tillåts juridisk person? Nej
Gårdsplats: På gården finns två bersåer. Där och på ytterligare något ställe finns trädgårdsmöbler för medlemmar och gäster. Klotgrill och grillkol finns i trädgårdsförrådet vid NL 9.
Gemensamma utrymmen: Tvättstugorna (2 stycken) är ljust och trevligt belägna på våning 2 ovan mark mot Otterhällegatan (NL 19). De är utrustade med moderna tvättmaskiner och torktumlare. I tvättstuga 2 finns en elvakilosmaskin som kan hantera mattor. I tvättstuga 2 finns en separat centrifug. Till varje tvättstuga hör ett torkrum för hängande tvätt. I särskilda utrymmen finns varmmangel och kallmangel. Källarförråd finns med tillgång från trapphuset. Barnvagnsrum finns i entréerna på NL 9, 17, 19, 21 och 23. Sopnedkasten i trappuppgångarna är kopplade till en sopsug via ett rörsystem. Gästlägenhet finns belägen i markplan på Norra Liden 23. Medlem kan hyra lägenheten. Bokning görs via bokningsfunktion på hemsida eller bokningstavla i anslutning till tvättstuga. Regler framgår av särskilt dokument på brf hemsidan. Föreningslokalen i källarvåningen på NL 11 kan hyras av medlemmarna. Bokning görs via bokningsfunktion på hemsida eller bokningstavla i anslutning till tvättstuga. Regler framgår av särskilt dokument på brf hemsidan. Cykelrum finns i gårdsplanet på NL 21 och i gatuplan på Otterhällegatan 7. Korttidsparkering av cyklar på innergården är endast tillåten i befintliga cykelställ. Däcksförråd och hobbyrum. Längst bort i garaget till höger sett från entrén finns ett förråd för bildäck. Däcken måste märkas upp med lägenhetsnummer. Med ingång från däckförrådet finns också ett hobbyrum med viss utrustning för hemmafixaren. Digitala skärmar finns vid samtliga entréer för informationsspridning och bokning av tvättstuga mm.
Andelstal: 0.376%
Övrigt: Informationen ovan är tagen från förvaltare, årsredovisning, stadgar och föreningens hemsida. Vi ansvarar ej för att uppgifterna från dessa källor är korrekta utan råder dig som köpare att kontrollera fakta som är av vikt för dig. För mer information om föreningen besök gärna hemsidan.
Allmänt Det runda kvarteret på Norra Liden uppfördes 1963 enligt ritningar av arkitekt Rune Lund. Vid den här tiden rådde framtidsoptimism, och man såg till att bostäderna blev ljusa och fick hög standard. Miljonprogrammets massproduktion var på planeringsstadiet, men än så länge präglades bostadsbyggandet av hantverksmässighet och gedigna materialval. Ett mycket trevligt boende erbjuds och kvarterets hus omringar en stor och härlig innergård med två bersåer där man kan fika, grilla och duka upp till kalas. Gårdens stora lekplats är en given träffpunkt för föreningens många barnfamiljer.

Lägenheten har ett perfekt läge i Kungshöjd, och inom ett stenkast finns bland annat Boulebar, grillrestaurangen Barabicu, tapasbaren Mañana, asiatiska Dubbel Dubbel och Språkkaféet, vars uteservering bjuder in till långa helgfrukostar i förmiddagssolens sken. Strax österut drar Magasinsgatan fram med butiker, kaféer och restauranger såsom Artilleriet, Acne, Da Matteo, Champagnebaren, The Barn och Puta Madre. Lite längre bort hittar man Kungstorgets mysiga krogmiljö, saluhall och biograf.

I Kungshöjd finns både Willys och Lidl, och Feskekôrka lockar med härliga delikatesser. Dessutom är det enkelt att ta sig till andra delar av staden, och såväl Järntorgets som Domkyrkans hållplatser ligger inom kort gångavstånd. Det är även nära till Stenpirens färjeläge som har täta avgångar till bland annat Lindholmen, Eriksberg, Lilla Bommen och Klippan. På sommaren är det dagliga avgångar ut till vackra Vrångö i Södra skärgården.

Såld

Pauline Ancevska
Ansvarig mäklare
Pauline Ancevska
Fastighetsmäklare | jur. kand.
0708-700 750
[email protected]

Kontakt

Funderar du på att sälja ditt hem och vet inte riktigt var du ska börja? Hör av dig till oss så hjälper vi dig med en kostnadsfri värdering och rådgivning runt en framtida försäljning.