Kontakta oss
Till salu Diskret försäljning Portfolio Sälja med oss Ancevska Kontakta oss

Dessa magiska solnedgångar

Adress: Norra Gubberogatan 17
Område: Olskroken
Kommun: Göteborg
Objekttyp: Bostadsrättslägenhet
Byggnadsår: 1940
Boarea: 88 kvm
Areakälla: Areauppgift enligt säljaren och lägenhetsförteckning SBC. Observera att den exakta storleken inte är uppmätt.
Antal rum: 3
Våning: 5 av 5 (hiss finns)
TV: ComHem
Bredband: ComHem alt. Fiber genom Telia
Förening: Brf Gubbero 17
Organisationsform: Bostadsrättsförening
Org.nummer: 769615-4793
Överlåtelseavgift: 1183 kr
Pantsättningsavgift: 473 kr
Andelstal: 0.0604%
Driftskostnad
Hemförsäkring 200 kr
Hushållsel 400 kr
Kostnaderna är beroende av individuell förbrukning och avtal.
Visa mer
Högst upp i huset med en fullkomlig panoramautsikt över park, takåsar och sevärdheter i Göteborg. Och alla dessa magiska solnedgångar. Det är ett boende i sitt slag - få förunnat!

Nu erbjuds äntligen en fantastiskt ljus genomgångslägenhet - omsorgsfullt renoverad och med en äldre charm bevarad. Bedårande klädkammare, charmerande kallskafferi, fönsterbänkar i marmor, originalparkett, plankgolv och en något större vacker fungerande öppen spis i original. Stora fönsterpartier och en tilltagen takhöjd om ca 2,7 m. Säkerhetsdörr finns installerad.

Ni välkomnas varmt till eftertraktade Norra Gubberogatan 17. Genom den ståtliga porten och entrén till den vackra tidstypiska hissen som tar oss upp till våning 5 till denna spatiösa våning.

En alldeles ljuvlig tambur - stor som ett rum - hjärtat i bostaden. Här finns ett vackert linneskåp, plats för avhängning och möblemang efter egen önskan - kanske en trevlig läshörna. På golvet ligger ett vackert plankgolv.

Från tamburen tar vi oss naturligt till köket som vetter mot den vidunderliga Gubberoparken. Köket är i stilrent vitt med gott om förvaringsutrymmen och arbetsbänk. Vidare ett platsbyggd bord för uppdukning eller morgonkaffet bl.a. Köket är utrustat med kyl/frys, induktionshäll, fläkt, ugn, mikro och diskmaskin. Och det ljuvliga kallskafferiet är bevarat. På golvet ligget en vacker mörk träfanérparkett.

Intill köket har vi det första sovrummet eller arbetsrummet. Här finns plats för säng och skrivbord. Garderobsförvaring finns och på golvet ligger en vacker träparkett.

Det andra sovrummet nås såväl från tamburen som från vardagsrummet. Ett mycket tilltaget sovrum. Rofyllt och ljust. Förvaring i två charmerande klädkammare och med utgång till lägenhetens stora balkong i väster med den helt underbara fria utsikten. Vackra sommardagar tittar solen fram strax vid lunch och bjuder på ljus och värme tills den går ned i sin vackra solnedgång. En levande tavla och ett levande ljusspel i lägenheten. I sovrummet ryms en dubbelsäng med tillhörande möblemang. På golvet ligger en vacker träparkett.

Från såväl sovrummet som tamburen tar vi oss till matsalen och vardagsrummet. Ett synnerligen tilltaget rum. Matsalen rymmer sällskap om minst 6-8 personer. Vardagsrummet likaså. Här finns plats för såväl soffgrupp som annat önskat möblemang. Rummet pryds av den något större öppna spisen i tidstypisk stil som dessutom är fungerande. Denna del av bostaden har en fri och trevlig vy mot öster. Här flödar ljuset från tidig morgon. På golvet ligger trägolv i original.

Badrummet är stilrent helkaklat i svart och vitt. Utrustat med tvättmaskin och handdukstork.

I populära Olskroken och på Norra Gubberogatan bor ni i ett lugnt och attraktivt område med gröna omgivningar och gott om service runt huset. Utanför breder Gubberoparken ut sig med sina träd som skapar ett vackert och grönt täcke om sommaren. En populär plats att umgås på och anordna olika aktiviteter så som grillkvällar. Ljusa vårdagar fylls närområdets uteserveringar med soltörstande göteborgare och under hösten och vintern är områdets gemytliga restauranger fullsatta. Stadsdelen är i ständig rörelse och innehåller det mesta, allt från små personliga blomsterbutiker till trendiga caféer och välbesökta inredningsbutiker. Härifrån har ni gångavstånd till Olskrokstorget med sitt stora utbud av service; torghandel, mataffär, systembolag, frukthandel, blomsterbutik och apotek. Från både Olskrokstorget och Redbergsplatsen går flertalet spårvagnar och buss. Det går även att promenera, alternativt cykla till Göteborgs absolut mest centrala delar. På bekvämt cykelavstånd är även rofyllda Delsjöterrängen belägen.

Bostadsrättsföreningen Gubbero 17 bildades 2009 och har 26 lägenheter i varierande storlek från 1:or till 3:or, 23 lägenheter med bostadsrätt och 3 lägenheter med hyresrätt (latent framtida intäkt för föreningen). Hela fasaden inkl. nya balkonger gjordes 2012. 2015 relinades stammarna. 2018 har tvättstugan och torkrum samt trapphus renoverats. Inga kommande avgiftshöjningar i dagsläget. Ekonomisk förvaltning utförs av SBC.

Föreningen har entré på Norra Gubberogatan 17 men man kan även komma in och ut ur fastigheten från den fantastiska Gubberoparken. Parken är en oas mitt i stan med omgivande byggnader som stänger ute trafik och annat oväsen.
Här kan man sola, grilla, spela utomhusspel och leka med barn i lekparken. Föreningen angränsar till lugn och ro där barn och hundar är välkomna. Lekplatsen i Gubberoparken är ny sedan 2013 och är en mötesplats för alla åldrar.

Olskroken - Nära till allt.
Inom fem minuters promenad ligger flera restauranger och caféer och "Take away"-ställen.
Här finner du till exempel: Le Pain Francais, Leonardo, Cyrano mm
Vidare finns två stora livsmedelsbutiker, Vårdcentral, Apotek, bokhandel, Systembolaget och ett rikt torgliv med både fiskbodar och ostaffär för att nämna några.

För vidare information se föreningens Årsredovisning.

Varmt välkomna till detta underbara boende - att upplevas!
Adress: Norra Gubberogatan 17
Område: Olskroken
Kommun: Göteborg
Objekttyp: Bostadsrättslägenhet
Byggnadsår: 1940
Boarea: 88 kvm
Areakälla: Areauppgift enligt säljaren och lägenhetsförteckning SBC. Observera att den exakta storleken inte är uppmätt.
Antal rum: 3
Våning: 5 av 5 (hiss finns)
TV: ComHem
Bredband: ComHem alt. Fiber genom Telia
Driftskostnad
Hemförsäkring 200 kr
Hushållsel 400 kr
Kostnaderna är beroende av individuell förbrukning och avtal.
Förening: Brf Gubbero 17
Organisationsform: Bostadsrättsförening
Org.nummer: 769615-4793
Överlåtelseavgift: 1183 kr
Pantsättningsavgift: 473 kr
Andelstal: 0.0604%

Såld

Pauline Ancevska
Ansvarig mäklare
Pauline Ancevska
Fastighetsmäklare | jur. kand.
0708-700 750
[email protected]

Kontakt

Funderar du på att sälja ditt hem och vet inte riktigt var du ska börja? Hör av dig till oss så hjälper vi dig med en kostnadsfri värdering och rådgivning runt en framtida försäljning.