Kontakta oss
Till salu Diskret försäljning Portfolio Sälja med oss Ancevska Kontakta oss

Hemtrevlig, praktiskt disponerad och med härlig balkong i sydost

Adress: Friggagatan 3B
Område: Stampen
Kommun: Göteborg
Objekttyp: Bostadsrättslägenhet
Byggnadsår: 1983
Boarea: 83.1 kvm
Areakälla: Areauppgift enligt lägenhetsförteckning. Arean är inte uppmätt.
Antal rum: 3
Våning: 4 av 6 (hiss finns)
TV: ComHem/Telia
Bredband: Telia Fiber
Förening: HSB Brf Friggagatan i Göteborg
Allmänt om föreningen: HSB:s Bostadsrättsförening Friggagatan i Göteborg. Föreningen är en äkta bostadsrättsförening och registrerades 1978. I föreningen finns 202 lägenheter, samtliga upplåts med bostadsrätt. Det finns även 6 hyresrättslokaler samt 1 lokal för förskola. Till föreningen hör adresserna: Friggagatan 1A, 3A-C, 5A-B, 7A-B samt Odinplatsen 3A-B och 4A.
Föreningen köpte fastigheten 1978 (äger marken).
För mer information, se föreningens informativa hemsida.


Organisationsform: Bostadsrättsförening
Org.nummer: 716409-5940
Föreningens ekonomi: Föreningen tar ut en överlåtelseavgift om ca 1 190 kr (2,5 % av gällande prisbasbelopp) och en pantsättningsavgift om 476 kr/pant (1 % av gällande prisbasbelopp). Överlåtelseavgiften betalas av säljare och pantsättningsavgiften betalas av köparen. Beloppen är beräknade på prisbasbeloppet för år 2020. Vid två eller fler uttagna panter utgår viss rabatt på pantsättningsavgiften. Förvärvaren skall vara medlem i HSB innan den kan godkännas ett medlemskap i bostadsrättsföreningen. Det tillkommer en medlemsavgift till HSB om 825 kronor för köparen. Är det två köpare så betalar den ena 825 kronor och den andra 525 kronor. Andelsavgiften i HSB är 500 kr/person och återbetalas vid utträde.
Föreningen äger marken? Ja
Äkta/oäkta förening? Äkta
Renoveringar: Utförda renoveringar
2007 Byte samtliga ventilationsaggregat.
2008 Nya torktumlare och ny mangel i tvättstugan.
2009 Energideklaration utförs och samlingslokalen renoverades.
2009-2010 OVK-besiktning.
2012 Fasad renoveras mot Odinsplatsen och Friggagatan. I samband med detta målas även fönster och ett antal byttes ut mot bullerdämpande.
2014 Genomgång av balkongdörrar och upprustning av dessa har genomförts löpande. Två nya lägenheter och takterrasser färdigställdes och garagerenovering påbörjades.
2015 Garagerenoveringen färdigställd och pelare stärktes upp.
2016 Spolades avloppssystemen, brandskyddsinspektion genomfördes och ventilationen kontrollerades.
2019 Föreningens fönster samt balkongdörrar byttes.
2021 Cirka 18 laddningsstolpar för elbil i föreningens garage.
Föreningen planerar för en trapphusrenovering. Utöver detta planerar de att byta passersystem och porttelefon.
Parkering: Föreningen förfogar över 101 garageplatser, varav ca 18 st har laddningsstolpar för elbilar. Plats kan hyras till en kostnad om ca 550 kr/månad och ca 650 kr/månad för elbil (exkl. elförbrukning). Det finns även ett tiotal platser för MC och moped. Plats kan hyras till en kostnad om ca 100 kr/månad. I dagsläget är det kö. För folkbokförd i stadsdelen kan tillstånd för boendeparkering ansökas hos Göteborgs Stad, tfn 031-368 25 65, fax 031-711 68 15. Du kan även gå in på Göteborgs Stads hemsida och få mer information samt beställa ansökningshandlingar där: www.goteborg.se.
TV/bredband: Föreningen är ansluten till digital-TV via Com Hem eller Telia och Internet via Telia Fiber.
Överlåtelseavgift: 1190 kr
Pantsättningsavgift: 476 kr
Tillåts juridisk person? Nej
Tillåts delat ägande? Ja
Gemensamma utrymmen: Föreningen har fyra tvättstugor belägna på källarplan. Tvättstugorna är utrustade med tvättmaskiner, torktumlare, torkrum samt mangel. I föreningen finns även cykelrum/barnvagnsrum, en samlingslokal, ett gästrum med fyra sängplatser och ett motionsrum med bastu. Gemensam innergård med utemöbler och gemensam grill på gården finns och även en stor lekplats och yta för barnen att röra sig på. Till lägenheten disponeras ett källarförråd.
Andelstal: 0.51784%
Övrigt: Informationen om föreningen har inhämtats från föreningens styrelse, årsredovisning och stadgar. Övriga uppgifter i objektsbeskrivningen härrör huvudsakligen från säljaren och kontrolleras, i enlighet med Fastighetsmäklarlagen, av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till detta. Vi råder dig som potentiell köpare att kontrollera fakta som är av vikt för dig. Vi som mäklare eller ANCEVSKA Juridik & Fastighetsbyrå AB ansvarar ej för att uppgifterna från dessa källor är korrekta. Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter enligt GDPR på vår hemsida.
Driftskostnad
Hushållsel 250 kr
Försäkring 200 kr
Summa 450 kr
Driftskostnaderna är individuella och beroende av förbrukning och avtal.
Energiklass: D
Allmänt I Stampen bor man med närhet till allt. I området finns mataffär, restauranger samt gym. En promenad bort finns bio, vårdcentral samt apotek. På gångavstånd från Centralstationen, evenemangsstråket och Korsvägen är man alltid bara några minuter från Göteborgs hela nöjes- och kulturutbud. Detsamma gäller de utmärkta kommunikationerna. I Stampen bor man centralt men ändå i ett harmoniskt område med vackra och grönskande innergårdar. Ett stenkast bort finns härliga Trädgårdsföreningen för picknicken, annars tar man den mysiga promenaden längs med Gullbergsån. I Stampen trivs folk i alla åldrar och vill man lämna stan en varm sommardag tar man enkelt lokaltrafiken ut till havet.
Visa mer
Äntligen en trea i allra bästa skick högt upp i huset i välskötta och populära HSB föreningen Friggagatan.

En mycket hemtrevlig bostad med praktisk disponering och en underbar balkong i sydostläge. Två tilltagna sovrum med goda förvaringsmöjligheter i var sin ände av bostaden. Vardagsrum och matplats med stora fönsterpartier i öppen planlösning. Nyrenoverat och smakfullt badrum. Påkostad med bl.a. vackert ekträgolv och i dess helhet välvårdad in i minsta detalj. I avgiften ingår bredband!

Här bor ni i en stabil förening med låg belåningsgrad och låga avgifter. Med uppskattade faciliteter som gästlägenhet, samlingslokal, bastu, motionsrum, grillområde, barnvänlig innergård med lekplatser och inte minst garage i fastigheten.

Kommunikationer och livsmedelsbutik ligger runt hörnet. Tillika trevliga lokala restauranger. Centralstationen, Korsvägen och Avenyn ligger på bekvämt gångavstånd och för den som uppskattar evenemang samt grönska finns Ullevi och Trädgårdsföreningen ett stenkast ifrån. Området är fantastiskt expansivt!

Ni välkomnas varmt genom porten ifrån Odinsplatsen in på innergården och uppgång ’Ekorren’ i 3B.

Vi tar hissen upp till fjärde våningen.

HALL | En tilltagen och rymlig hall välkomnar oss. Härifrån - mitt i - skymtas hela bostadens ytor. På golvet ligger ett vackert trägolv i ek. Och vi kan bekvämt hänga av oss i en stor skjutdörrsgarderob praktiskt utrustad med speglar men också för ett fantastiskt uppdämt ljus i bostaden. Hallen kan med lätthet möbleras efter eget önskemål; byrå, spegel, fåtölj etc.

VARDAGSRUM | Vardagsrum och matsal är i öppen planlösning. Fönsterpartierna är många samt stora och ytan är fantastiskt hemtrevlig för goda samkväm. Här ryms allt från en rejäl soffgrupp till en matsal för många runt bordet. På golvet ligger även här det vackra trägolvet. Och i anslutning finner vi det praktiska och stilrena köket.

KÖK | Det stilrena köket från Marbodal går helt i vitt. Många över- och underskåp ger goda förvaringsmöjligheter. Bänkytorna är praktiskt tilltagna. Bänkskivan går i grått och ovan den har vi det smakfulla ’Sverigekaklet’. Maskinparken är genomtänkt i vitt; fullhöjdskyl och frys, ugn, mikro, diskmaskin samt kolfilterfläkt i rostfritt. Golvet är snyggt belagt med grå klinkers. Köket är praktiskt avskilt men ändå en del av den stora tilltagna sociala ytan då det nås såväl från matsalen som från hallen. Öppet, ljust och rymligt. En underbar känsla!

BADRUM | I genomgång och med praktisk placering från hallen når vi badrummet. Nyrenoverat samt synnerligen påkostat och smakfullt. Marrakesh klinkers på golvet och charmerande tidlöst kakel på väggarna. Detaljerna; den mörka fogen, ’industri’ duschdörrarna, de svarta inslagen i inredningen - de ger en karaktär. Ett ljuvligt badrum! Här finns vidare draget för tvättmaskin för den som vill installera. Förvaringsmöjligheterna är mycket fina. Kommoden är den bredare varianten och intill finns ett praktiskt högt väggskåp. Golvvärmen ger också en underbar komfort för frusna fötter.

SOVRUM | Sovrummen ligger ostört i var sin ände av bostaden. Det ena intill badrummet. Det är tilltaget och rymmer en dubbelsäng och nattduksbord samt annat möblemang om önskvärt. Goda förvaringsmöjligheter finns i en hel garderobsvägg. Från detta sovrum når vi den härliga balkongen. Högt, fritt och i sydostläge! Vidare är den bred och skyddad. Här kan man onekligen avnjuta härliga lugna stunder! På golvet ligger laminatgolv.

SOVRUM | Det andra sovrummet nås ifrån hallen. Även detta är tilltaget och rymmer dubbelsäng samt nattduksbord. Vidare finns fina förvaringsmöjligheter, även här i form av hel garderobsvägg. Ett gästrum eller också ett arbetsrum skulle rummet också kunna disponeras som. På golvet ligger laminatgolv.

Bostaden har genomgående vackra ljusa ytskikt. Välvårdad in i minsta detalj och bara att flytta in!
Adress: Friggagatan 3B
Område: Stampen
Kommun: Göteborg
Objekttyp: Bostadsrättslägenhet
Byggnadsår: 1983
Boarea: 83.1 kvm
Areakälla: Areauppgift enligt lägenhetsförteckning. Arean är inte uppmätt.
Antal rum: 3
Våning: 4 av 6 (hiss finns)
TV: ComHem/Telia
Bredband: Telia Fiber
Driftskostnad
Hushållsel 250 kr
Försäkring 200 kr
Summa 450 kr
Driftskostnaderna är individuella och beroende av förbrukning och avtal.
Energiklass: D
Förening: HSB Brf Friggagatan i Göteborg
Allmänt om föreningen: HSB:s Bostadsrättsförening Friggagatan i Göteborg. Föreningen är en äkta bostadsrättsförening och registrerades 1978. I föreningen finns 202 lägenheter, samtliga upplåts med bostadsrätt. Det finns även 6 hyresrättslokaler samt 1 lokal för förskola. Till föreningen hör adresserna: Friggagatan 1A, 3A-C, 5A-B, 7A-B samt Odinplatsen 3A-B och 4A.
Föreningen köpte fastigheten 1978 (äger marken).
För mer information, se föreningens informativa hemsida.


Organisationsform: Bostadsrättsförening
Org.nummer: 716409-5940
Föreningens ekonomi: Föreningen tar ut en överlåtelseavgift om ca 1 190 kr (2,5 % av gällande prisbasbelopp) och en pantsättningsavgift om 476 kr/pant (1 % av gällande prisbasbelopp). Överlåtelseavgiften betalas av säljare och pantsättningsavgiften betalas av köparen. Beloppen är beräknade på prisbasbeloppet för år 2020. Vid två eller fler uttagna panter utgår viss rabatt på pantsättningsavgiften. Förvärvaren skall vara medlem i HSB innan den kan godkännas ett medlemskap i bostadsrättsföreningen. Det tillkommer en medlemsavgift till HSB om 825 kronor för köparen. Är det två köpare så betalar den ena 825 kronor och den andra 525 kronor. Andelsavgiften i HSB är 500 kr/person och återbetalas vid utträde.
Föreningen äger marken? Ja
Äkta/oäkta förening? Äkta
Renoveringar: Utförda renoveringar
2007 Byte samtliga ventilationsaggregat.
2008 Nya torktumlare och ny mangel i tvättstugan.
2009 Energideklaration utförs och samlingslokalen renoverades.
2009-2010 OVK-besiktning.
2012 Fasad renoveras mot Odinsplatsen och Friggagatan. I samband med detta målas även fönster och ett antal byttes ut mot bullerdämpande.
2014 Genomgång av balkongdörrar och upprustning av dessa har genomförts löpande. Två nya lägenheter och takterrasser färdigställdes och garagerenovering påbörjades.
2015 Garagerenoveringen färdigställd och pelare stärktes upp.
2016 Spolades avloppssystemen, brandskyddsinspektion genomfördes och ventilationen kontrollerades.
2019 Föreningens fönster samt balkongdörrar byttes.
2021 Cirka 18 laddningsstolpar för elbil i föreningens garage.
Föreningen planerar för en trapphusrenovering. Utöver detta planerar de att byta passersystem och porttelefon.
Parkering: Föreningen förfogar över 101 garageplatser, varav ca 18 st har laddningsstolpar för elbilar. Plats kan hyras till en kostnad om ca 550 kr/månad och ca 650 kr/månad för elbil (exkl. elförbrukning). Det finns även ett tiotal platser för MC och moped. Plats kan hyras till en kostnad om ca 100 kr/månad. I dagsläget är det kö. För folkbokförd i stadsdelen kan tillstånd för boendeparkering ansökas hos Göteborgs Stad, tfn 031-368 25 65, fax 031-711 68 15. Du kan även gå in på Göteborgs Stads hemsida och få mer information samt beställa ansökningshandlingar där: www.goteborg.se.
TV/bredband: Föreningen är ansluten till digital-TV via Com Hem eller Telia och Internet via Telia Fiber.
Överlåtelseavgift: 1190 kr
Pantsättningsavgift: 476 kr
Tillåts juridisk person? Nej
Tillåts delat ägande? Ja
Gemensamma utrymmen: Föreningen har fyra tvättstugor belägna på källarplan. Tvättstugorna är utrustade med tvättmaskiner, torktumlare, torkrum samt mangel. I föreningen finns även cykelrum/barnvagnsrum, en samlingslokal, ett gästrum med fyra sängplatser och ett motionsrum med bastu. Gemensam innergård med utemöbler och gemensam grill på gården finns och även en stor lekplats och yta för barnen att röra sig på. Till lägenheten disponeras ett källarförråd.
Andelstal: 0.51784%
Övrigt: Informationen om föreningen har inhämtats från föreningens styrelse, årsredovisning och stadgar. Övriga uppgifter i objektsbeskrivningen härrör huvudsakligen från säljaren och kontrolleras, i enlighet med Fastighetsmäklarlagen, av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till detta. Vi råder dig som potentiell köpare att kontrollera fakta som är av vikt för dig. Vi som mäklare eller ANCEVSKA Juridik & Fastighetsbyrå AB ansvarar ej för att uppgifterna från dessa källor är korrekta. Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter enligt GDPR på vår hemsida.
Allmänt I Stampen bor man med närhet till allt. I området finns mataffär, restauranger samt gym. En promenad bort finns bio, vårdcentral samt apotek. På gångavstånd från Centralstationen, evenemangsstråket och Korsvägen är man alltid bara några minuter från Göteborgs hela nöjes- och kulturutbud. Detsamma gäller de utmärkta kommunikationerna. I Stampen bor man centralt men ändå i ett harmoniskt område med vackra och grönskande innergårdar. Ett stenkast bort finns härliga Trädgårdsföreningen för picknicken, annars tar man den mysiga promenaden längs med Gullbergsån. I Stampen trivs folk i alla åldrar och vill man lämna stan en varm sommardag tar man enkelt lokaltrafiken ut till havet.

Såld

Pauline Ancevska
Ansvarig mäklare
Pauline Ancevska
Fastighetsmäklare | jur. kand.
0708-700 750
[email protected]

Kontakt

Funderar du på att sälja ditt hem och vet inte riktigt var du ska börja? Hör av dig till oss så hjälper vi dig med en kostnadsfri värdering och rådgivning runt en framtida försäljning.