Kontakta oss
Till salu Diskret försäljning Portfolio Sälja med oss Ancevska Kontakta oss

Utöver det vanliga med ett högt och fritt läge

Adress: Övralidsgatan 17
Område: Hisings Backa
Kommun: Göteborg
Objekttyp: Bostadsrättslägenhet
Byggnadsår: 1970
Boarea: 80 kvm
Areakälla: Areauppgift enligt lägenhetsförteckning.. Arean är inte uppmätt.
Antal rum: 3
Våning: 6 av 8 (hiss finns)
TV: Telia Triple Play (Fiber-LAN)
Bredband: Telia Triple Play (Fiber LAN)
Förening: Riksbyggen Brf Blå Staden
Allmänt om föreningen: Föreningen innehar tomträtten till tomterna Backa 69:1–13 med adresserna Olshammarsgatan 2–14, Övralidsgatan 1–27, Karolinernas gata 1–3 samt Heidenstams gata 1–13. På dessa tomter har år 1969–1971 uppförts bostadshus med sammanlagt 881 lägenheter, 10 lokaler, 759 förhyrda garage och parkeringsplatser, 6 st MC-platser och 18 st mopedplatser. Lägenheterna fördelas enligt följande: 1 rok – 155 st. 2 rok – 304 st. 3 rok – 308 st. 4 rok – 99 st. 5 rok – 20 st. Föreningens ekonomiska förvaltning handhas av Riksbyggen.
Organisationsform: Bostadsrättsförening
Org.nummer: 757201-7528
Föreningen äger marken? Nej
Äkta/oäkta förening? Äkta
Antal lägenheter: 881 st
Antal lokaler: 10 st
Renoveringar: Genomförda renoveringar och underhållsarbeten:
2019–2020: Fortsatt arbete med byte av tappvattensledningar. Renovering loftgångar. Ombyggnad entréer. Fasadtvätt. Installation av laddstolpar.
2018–2019: Renovering av altan. Byte av altandörrar på bottenplan. Byte av panelbrädor. Renovering av posthus. Påbörjat arbete med byte av tappvattensledningar. Inköp av bänkar.
2017–2018: Byte av lägenhetsdörrar. Utbyte av låssystem. Renovering av gästlägenhet. Trädgårdsunderhåll. Utbyte av utomhusbelysning vid parkeringsdäck och lyktstolpar.
2016–2017: Ny bastu.
2015–2016: Frivillig badrumsrenovering.
2014–2015: Stamrenovering av tappvatten Karolinernas gata 1–3.
2014: Renovering av hissar.
2011: Renovering av stammar.
2010: Rörinfodring avslutades.

Framtida renoveringar och underhållsarbeten (inom 5 år):
Byte av tappvattensledningar - I området pågår ett tappvattenprojekt. Det beräknas avslutas under 2022. Panelbyte. Uppfräschning lekplatser. Målning träfasader/p-däck. Armaturer källargång/förråd. Klinker loftgångar. Målning entréer och trapphus. Betongarbete balkonger. Trädgårdsunderhåll. Taksäkerhet.
Parkering: Föreningen har totalt 759 bilparkeringsplatser. P-platser och garage finns att hyra med varierade kostnader och köer. Kostnader för p-plats varierar från ca 175-250 kr/mån. Garage går att hyra från ca 300 kr/mån. För närvarande är det kö till garageplatserna. Föreningen har även 6 MC-platser samt mopedgarage. Kön sköts av Riksbyggen centralt 0771-860 860. Fyra laddplatser för elbil finns sk depåplatser. Dessa kan alltså inte hyras utan man kör dit, laddar och flyttar sedan till sin egen parkeringsplats.
TV/bredband: Föreningen har ett kollektivavtal med Telia, sk. triple-play, d.v.s. bredband (500/500), TV (Telia utbud Lagom) och IP-telefoni via fiber till varje lägenhet vilket ingår i avgiften. Extra nätverksuttag ska vara installerat i lägenheten (hall och vardagsrum).
Överlåtelseavgift: 1190 kr
Pantsättningsavgift: 476 kr
Tillåts juridisk person? Nej
Tillåts delat ägande? Ja
Gemensamma utrymmen: Föreningen erbjuder gästlägenhet samt barnvagns- och cykelrum. På Olshammarsgatan 10 finns en pub som går att hyra. Föreningen har även ett välutrustat gym som genomgick en renovering 2017 (gymkort 400 kr/år) och en bastuförening. Föreningen har flertalet tvättstugor. Tvättstugorna är belägna på källarplan i varje huskropp och är utrustade med tvättmaskiner, torktumlare, centrifug, torkrum, mattvättmaskin samt mangel. Till lägenheten disponeras källarförråd.
Andelstal: 0.13115%
Övrigt: Informationen om föreningen har inhämtats från föreningens styrelse, årsredovisning och stadgar. Övriga uppgifter i objektsbeskrivningen härrör huvudsakligen från säljaren och kontrolleras, i enlighet med Fastighetsmäklarlagen, av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till detta. Vi råder dig som potentiell köpare att kontrollera fakta som är av vikt för dig. Vi som mäklare eller ANCEVSKA Juridik & Fastighetsbyrå AB ansvarar ej för att uppgifterna från dessa källor är korrekta. Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter enligt GDPR på vår hemsida.
Driftskostnad
Hushållsel 220 kr
Försäkring 200 kr
Summa 420 kr
Driftskostnaderna är individuella och beror på förbrukning och avtal.
Energiklass: F
Allmänt Hisings Backa består av flera mindre områden såsom Brunnsbo, Backadalen och Backatorp. Här bor man både nära Göteborgs centrum och vackra naturmiljöer. Fram till 1960-talet låg främst bondgårdar i detta område som kallades ”Hisingens trädgård”. Idag består bebyggelsen av en god blandning av funktionella lägenhetskomplex, mysiga villa- och radhusområden och spännande nybyggnationer.

Hisings Backa erbjuder god närservice för de boende. Backaplan och Bäckebol ligger i närheten med flera köpcentrum och stormarknader. Selma Lagerlöfs Torg och området runtomkring står inför en stor förändring med planerad om- och tillbyggnation. I den första etappen kommer det bland annat att byggas 800 nya bostäder, verksamhetslokaler, idrottshall samt torg- och parkstråk. På sikt planeras det för omkring 3000 nya bostäder. I Hisings Backa finner man även Sankt Jörgen Park Resort med spa- och konferenscenter och Sankt Jörgen Park Golf med sin vackra 18-hålsbana.

För barnfamiljer finns det gott om skolor att välja på, både kommunala och fristående. I stadsdelen finns flera aktiva idrottsföreningar inom exempelvis handboll, fotboll och innebandy. Möjligheter till motion hittar man bland annat vid Backavallens motionscentrum och Backa Röds näridrottsplats.

Vacker natur finns på nära avstånd och lummiga skogar bäddar in flera av bostadsområdena. Omgivningarna kring Hökällan är exempel på gröna miljöer att vistas i och njuta av.

Hisings Backa inbjuder till ett bekvämt boende omgivet av vackra naturmiljöer nära storstadslivet, med goda kommunikationer till Göteborgs stadskärna. Här finns alla förutsättningar att trivas gott!
Visa mer
Välkomna till populära Blå staden och denna välplanerade och ljusa trea utöver det vanliga i ett barnvänligt område. Lägenheten har generösa fönsterpartier i fritt och insynsskyddat läge med utsikt över härlig grönska och balkong i soligt västerläge. Lägenheten har nyligen renoverats och är i mycket gott skick.

Här bor ni i en stabil och välskött bostadsrättsförening med bland annat övernattningslägenhet, festlokal, pub, biljardrum, snickeri, gym och bastu. Föreningen är även initiativrik och anordnar olika typer av aktiviteter för medlemmarna. Här bor man med närhet till naturen samt promenadavstånd till både Selma Lagerlöfs torg med dess utbud av affärer och service. Nära till goda bussförbindelser med stombuss 18 & 19.

Varmt välkomna upp till våning sex och ta klivet in i denna stilrent renoverade bostad. Ni välkomnas in i en mysig hall där väggarna är målade i vitt och på golvet ligger genomgående ett ljust laminatgolv. Till vänster i hallen kan ni hänga av er ytterkläderna bakom en skjutdörrsgarderob. Till höger i hallen finns plats för önskvärt möblemang. Trevligt placerat i hallens mitt finner vi en praktisk avställningsyta i form av en ö med förvaringsmöjligheter.

Direkt till höger finner ni det inbjudande köket där ni kan ha många fina middagar tillsammans. Inredningen går i vitt med släta högblanka köksluckor tillsammans med en mörk bänkskiva och ljust (aqua) kakel (mosaik) ovan. Den maskinella utrustningen i rostfritt består av ugn, spishäll, köksfläkt, mikro, diskmaskin och en side by side kyl/frys. Intill fönsterpartiet som vetter ut mot en underbar fri vy och grönskan finner ni en utmärkt plats för ett matbord där minst 6 gäster kan sitta ned. Vidare har ni den trevliga bardelen för den goda frukoststunden eller för uppdukning vid de stora härliga bjudningarna.

Vardagsrummet är en utmärkt plats för umgänge i goda vänners lag. I rummet finner ni olika möbleringsalternativ som inkluderar en soffgrupp, bord, tv-möbel och matbord för den som önskar. Idag finns påkostade högskåp med goda förvaringsutrymmen i vardagsrummet som man med lätthet kan flytta till sovrummet om önskvärt. Stora fönsterpartier bjuder på rikligt med ljusinsläpp som reflekteras fint mot de ljusa väggarna. Från denna del av bostaden når ni även den härliga balkongen i soligt västerläge. Här kan ni ha en mindre möblering med bord och stolar alternativt en loungesoffa. På balkongens golv ligger vidare trevligt plank.

Två rofyllda och tilltagna sovrum, utmärkt plats för avkoppling med plats för en dubbelsäng och tillhörande avlastningsmöbel. Väggarna är målade i vitt och på golvet ligger det återkommande laminatgolvet. Förvaringen av kläder och skor mm gör ni i sovrummens inbyggda garderober. Tack vare det höga och fria läget bjuds på rikligt med ljusinsläpp även i dessa rum.

Ett helkaklat badrum finner ni från hallen. Kakel på vägg och klinker på golv - stilrent vitt och mörkgrått. Inredningen består av WC, handfat med kommod med ovansittande spegelskåp, badkar med dusch och en egen tvättmaskin samt torktumlare som underlättar vardagssysslorna.

Varmt välkomna till denna ljusa och rofyllda bostad. Så fin och fräsch att det bara är att flytta in!
Adress: Övralidsgatan 17
Område: Hisings Backa
Kommun: Göteborg
Objekttyp: Bostadsrättslägenhet
Byggnadsår: 1970
Boarea: 80 kvm
Areakälla: Areauppgift enligt lägenhetsförteckning.. Arean är inte uppmätt.
Antal rum: 3
Våning: 6 av 8 (hiss finns)
TV: Telia Triple Play (Fiber-LAN)
Bredband: Telia Triple Play (Fiber LAN)
Driftskostnad
Hushållsel 220 kr
Försäkring 200 kr
Summa 420 kr
Driftskostnaderna är individuella och beror på förbrukning och avtal.
Energiklass: F
Förening: Riksbyggen Brf Blå Staden
Allmänt om föreningen: Föreningen innehar tomträtten till tomterna Backa 69:1–13 med adresserna Olshammarsgatan 2–14, Övralidsgatan 1–27, Karolinernas gata 1–3 samt Heidenstams gata 1–13. På dessa tomter har år 1969–1971 uppförts bostadshus med sammanlagt 881 lägenheter, 10 lokaler, 759 förhyrda garage och parkeringsplatser, 6 st MC-platser och 18 st mopedplatser. Lägenheterna fördelas enligt följande: 1 rok – 155 st. 2 rok – 304 st. 3 rok – 308 st. 4 rok – 99 st. 5 rok – 20 st. Föreningens ekonomiska förvaltning handhas av Riksbyggen.
Organisationsform: Bostadsrättsförening
Org.nummer: 757201-7528
Föreningen äger marken? Nej
Äkta/oäkta förening? Äkta
Antal lägenheter: 881 st
Antal lokaler: 10 st
Renoveringar: Genomförda renoveringar och underhållsarbeten:
2019–2020: Fortsatt arbete med byte av tappvattensledningar. Renovering loftgångar. Ombyggnad entréer. Fasadtvätt. Installation av laddstolpar.
2018–2019: Renovering av altan. Byte av altandörrar på bottenplan. Byte av panelbrädor. Renovering av posthus. Påbörjat arbete med byte av tappvattensledningar. Inköp av bänkar.
2017–2018: Byte av lägenhetsdörrar. Utbyte av låssystem. Renovering av gästlägenhet. Trädgårdsunderhåll. Utbyte av utomhusbelysning vid parkeringsdäck och lyktstolpar.
2016–2017: Ny bastu.
2015–2016: Frivillig badrumsrenovering.
2014–2015: Stamrenovering av tappvatten Karolinernas gata 1–3.
2014: Renovering av hissar.
2011: Renovering av stammar.
2010: Rörinfodring avslutades.

Framtida renoveringar och underhållsarbeten (inom 5 år):
Byte av tappvattensledningar - I området pågår ett tappvattenprojekt. Det beräknas avslutas under 2022. Panelbyte. Uppfräschning lekplatser. Målning träfasader/p-däck. Armaturer källargång/förråd. Klinker loftgångar. Målning entréer och trapphus. Betongarbete balkonger. Trädgårdsunderhåll. Taksäkerhet.
Parkering: Föreningen har totalt 759 bilparkeringsplatser. P-platser och garage finns att hyra med varierade kostnader och köer. Kostnader för p-plats varierar från ca 175-250 kr/mån. Garage går att hyra från ca 300 kr/mån. För närvarande är det kö till garageplatserna. Föreningen har även 6 MC-platser samt mopedgarage. Kön sköts av Riksbyggen centralt 0771-860 860. Fyra laddplatser för elbil finns sk depåplatser. Dessa kan alltså inte hyras utan man kör dit, laddar och flyttar sedan till sin egen parkeringsplats.
TV/bredband: Föreningen har ett kollektivavtal med Telia, sk. triple-play, d.v.s. bredband (500/500), TV (Telia utbud Lagom) och IP-telefoni via fiber till varje lägenhet vilket ingår i avgiften. Extra nätverksuttag ska vara installerat i lägenheten (hall och vardagsrum).
Överlåtelseavgift: 1190 kr
Pantsättningsavgift: 476 kr
Tillåts juridisk person? Nej
Tillåts delat ägande? Ja
Gemensamma utrymmen: Föreningen erbjuder gästlägenhet samt barnvagns- och cykelrum. På Olshammarsgatan 10 finns en pub som går att hyra. Föreningen har även ett välutrustat gym som genomgick en renovering 2017 (gymkort 400 kr/år) och en bastuförening. Föreningen har flertalet tvättstugor. Tvättstugorna är belägna på källarplan i varje huskropp och är utrustade med tvättmaskiner, torktumlare, centrifug, torkrum, mattvättmaskin samt mangel. Till lägenheten disponeras källarförråd.
Andelstal: 0.13115%
Övrigt: Informationen om föreningen har inhämtats från föreningens styrelse, årsredovisning och stadgar. Övriga uppgifter i objektsbeskrivningen härrör huvudsakligen från säljaren och kontrolleras, i enlighet med Fastighetsmäklarlagen, av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till detta. Vi råder dig som potentiell köpare att kontrollera fakta som är av vikt för dig. Vi som mäklare eller ANCEVSKA Juridik & Fastighetsbyrå AB ansvarar ej för att uppgifterna från dessa källor är korrekta. Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter enligt GDPR på vår hemsida.
Allmänt Hisings Backa består av flera mindre områden såsom Brunnsbo, Backadalen och Backatorp. Här bor man både nära Göteborgs centrum och vackra naturmiljöer. Fram till 1960-talet låg främst bondgårdar i detta område som kallades ”Hisingens trädgård”. Idag består bebyggelsen av en god blandning av funktionella lägenhetskomplex, mysiga villa- och radhusområden och spännande nybyggnationer.

Hisings Backa erbjuder god närservice för de boende. Backaplan och Bäckebol ligger i närheten med flera köpcentrum och stormarknader. Selma Lagerlöfs Torg och området runtomkring står inför en stor förändring med planerad om- och tillbyggnation. I den första etappen kommer det bland annat att byggas 800 nya bostäder, verksamhetslokaler, idrottshall samt torg- och parkstråk. På sikt planeras det för omkring 3000 nya bostäder. I Hisings Backa finner man även Sankt Jörgen Park Resort med spa- och konferenscenter och Sankt Jörgen Park Golf med sin vackra 18-hålsbana.

För barnfamiljer finns det gott om skolor att välja på, både kommunala och fristående. I stadsdelen finns flera aktiva idrottsföreningar inom exempelvis handboll, fotboll och innebandy. Möjligheter till motion hittar man bland annat vid Backavallens motionscentrum och Backa Röds näridrottsplats.

Vacker natur finns på nära avstånd och lummiga skogar bäddar in flera av bostadsområdena. Omgivningarna kring Hökällan är exempel på gröna miljöer att vistas i och njuta av.

Hisings Backa inbjuder till ett bekvämt boende omgivet av vackra naturmiljöer nära storstadslivet, med goda kommunikationer till Göteborgs stadskärna. Här finns alla förutsättningar att trivas gott!

Såld

Pauline Ancevska
Ansvarig mäklare
Pauline Ancevska
Fastighetsmäklare | jur. kand.
0708-700 750
[email protected]

Kontakt

Funderar du på att sälja ditt hem och vet inte riktigt var du ska börja? Hör av dig till oss så hjälper vi dig med en kostnadsfri värdering och rådgivning runt en framtida försäljning.