Kontakta oss
Till salu Diskret försäljning Portfolio Sälja med oss Ancevska Kontakta oss

Med kanske det bästa läget i föreningen

Pris 1 900 000 kr eller bud
Bofakta
Adress: Sagogången 3
Område: Hisings Backa
Kommun: Göteborg
Objekttyp: Bostadsrättslägenhet
Byggnadsår: 1967-71
Boarea: 79 kvm
Areakälla: Areauppgift enligt lägenhetsförteckning Riksbyggen.. Den exakta arean är inte uppmätt.
Antal rum: 3
Våning: 3 av 3 (hiss finns ej)
Avgift: 5 634 kr/mån
Kommentar: I avgiften ingår värme, vatten, kabel-TV samt bredband 250/250. Vidare är inkluderat ett obligatoriskt tillägg om 851 kr/månad.
Parkering: Garageplats. Går att hyra för 275 kr/mån. Till garageplatsen är det separat kö.
Parkeringsplats. Går att hyra för 155 kr/mån. Mc-plats. Går att hyra för 130 kr/mån. Till mc-platserna är det separat kö.
TV: Com Hem
Bredband: Bredband 2
Förening
Förening: Riksbyggen Brf Sagogången
Organisationsform: Bostadsrättsförening
Org.nummer: 757201-7544
Föreningens ekonomi: Kommande avgiftsförändringar: I samband med stambytet kommer avgiften att höjas med sammanlagt 12%. Detta kommer ske med 4% höjning per år under 2018, 2019 och 2020. Per idag (2020-11-24) kommer ingen avgiftshöjning att ske. Senast höjning gjordes sommaren 2020.
Föreningen äger marken? Nej
Äkta/oäkta förening? Äkta
Antal lägenheter: 506 st
Renoveringar: Föreningen håller just nu på med ett stambyte som påbörjats under januari 2019. Hela projektet beräknas vara klart i december 2020. För mer info om hur arbetet fortskrider kan du besöka https://www.renoveringsagogangen.se/

2019-2020: Stambyte badrum
2016: Fiber
2014-2015: Takreparation Föreningen har flaggat för att det är dags att börja planeringen av en framtida grundlig renovering av fastigheternas stammar
2012: Upprustning av lekplatser
2012: Svalgångar, balkonger och trappor
2003: Byte av fönster samt säkerhetsdörrar till alla lägenheter
Parkering: Garageplats. Går att hyra för 275 kr/mån. Till garageplatsen är det separat kö. Parkeringsplats. Går att hyra för 155 kr/mån. Mc-plats. Går att hyra för 130 kr/mån. Till mc-platserna är det separat kö. För aktuell information kring tillgången på parkeringsplatser kontakta Riksbyggen EKC på tel. 0771-860 860.
TV/bredband: TV via Comhem och fiber via Bredband 2. Föreningen har dragit in fiber via Bredband 2. Basutbudet som ingår i avgiften har hastigheten 250/250 Mbits/s. Önskas 1000/1000 Mbits/s kan detta tecknas mot ett tillägg på 99kr/månaden som faktureras direkt till varje hushåll.
Överlåtelseavgift: 1190 kr
Pantsättningsavgift: 476 kr
Tillåts juridisk person? Nej
Gemensamma utrymmen: Till lägenheten följer ett källarförråd. Det finns bastu, cykelförråd, barnvagnsförråd, mc-förråd, hobbyrum, gym och tvättstuga i föreningen.
Reparationsfond: 1
Andelstal: 0.21139%
Övrigt: För mer information besök gärna föreningens hemsida, https://www.sagogangen.se

Vi råder dig som köpare att kontrollera fakta som är av vikt för dig. Vi som mäklare eller ANCEVSKA Juridik & Fastighetsbyrå ansvarar ej för att uppgifterna från dessa källor (årsredovisning, stadgar, information från Brf hemsidan) är korrekta.
Allmänt om föreningen: Riksbyggen Brf Sagogången bildades 1962. Bostadshusen byggdes 1967-71. Föreningen består av 506 bostadsrättslägenheter med adresserna Sagogången 1-57 och 2-54. Föreningen innehar tomträtten till fastigheterna Backa 41:1-3, 41:6-9 samt 866:740-741 och 766:405 med avtal som löpte fram till 2018. Dessutom innehar föreningen nyttjanderätt för del av stadsägorna nr 13956 och 13483.

Brf Sagogången är en aktiv förening som anordnar gymnastik, fotbollsspel, julfester, poängpromenader och boulespel. Även föreningens styrkemotionsrum är välbesökt.
Driftskostnad
Hushållsel 300 kr
Försäkring 150 kr
Summa 450 kr
Driftskostnaderna är beroende av förbrukning och avtal.
Energideklaration
Status: Utförd
Energiklass: E
Omgivning
Allmänt Backa har fram till 1960-talet varit utpräglat jordbrukssamhälle, känd som "Hisingens trädgård". Backabönderna åkte över älven för att sälja sina grönsaker och blommor på stadens torg. Under 1960- och 1970-talet byggdes Backa upp till den stadsdel den är idag - blandad bebyggelse med både småhus och flerfamiljshus med drygt 24000 personer bosatta. Här finns ett antal skolor, ett levande torg där man flera gånger om året anordnar aktiviteter och fina strövområden.

Kommunikation De allmänna kommunikationerna är bra med bland annat stombussarna 18 och 19 som trafikerar Litteraturgatan. Via Backadalsmotet i närheten av Stigs Center trafikerar även Grön express, buss 40 och 311.
Närservice Selma Lagerlöfs torg ligger på promenadavstånd. Här finns ett bra utbud av butiker och annan service. Här finns bland annat Hemköp, apoteket, bibliotek, restauranger, tandläkare och det berömda fiskhuset. I närheten ligger även Backaplan och Bäckebols Homecenter.
Övrigt Hisings Backa erbjuder kommunala förskolor samt dagbarnvårdare. Förskolorna är geografiskt väl spridda över området. Det finns kommunala grundskolor och friskolor. Flera skolor har egna profileringar, bl.a. Brunnsboskolans musikklasser samt Svenska Balettskolan i Skälltorpsskolan.
Visa mer
Varmt välkomna till föreningens kanske bäst belägna trea. Högst upp i huset med en fri och underbar utsikt över grönska. Insynsskyddat läge. Gavel med privat entrébalkong. Stora fönsterpartier i två väderstreck med ett mycket fint ljusflöde. Lägenheten är i behov av renovering. Badrum och separat tvättstuga är dock nytt från år 2020 (i och med föreningens stambyte).

Stabil förening med grönskande gårdar, lekplatser och eget gym. I närområdet finns dagis, skola och goda kommunikationer till City. Dessutom finns mataffär alldeles nära. En mycket omtyckt förening i ett populärt område och en expansiv stadsdel.

Interiör
Rymlig hall som erbjuder avhängningsplats. Från hallen nås kök, sovrum, badrum och vardagsrum.

Direkt till vänster är köket som rymmer en bra matplats vid fönsterpartiet med fri och rogivande utsikt. Stora fönsterpartier skänker rikligt med förmiddagssol. Köket är i original från när fastigheten byggdes.

Från köket nås den separata tvättstugan som är nyrenoverad i samband med föreningens stambyte 2020. Denna är praktiskt utrustad med tvättmaskin samt tvättho.

Till höger i hallen nås det ena sovrummet. Rofyllt med en fri vy mot den trevliga innergården.

Vidare från hallen, intill sovrummet, finns en tilltagen klädkammare.

Vardagsrummet är luftigt och lättmöblerat. Här finns gott om plats för soffgrupp med tillhörande möblemang och stora fönsterpartiet skänker fint med kvällsljus. Utgång finns till den stora balkongen i gavel som erbjuder en fantastisk fri utsikt.

Längst in i lägenheten finns det rofyllda sovrummet som har plats för dubbelsäng och övrigt möblemang. Även här finns en utgång till den härliga balkongen.

Badrummet nås också från hallen. Renoverat i och med stambytet i föreningen 2020. Sobert och stilrent i beige och vitt. Utrustat med handdukstork och spotlight. Vidare wc, ho samt badkar.

Lägenheten är i behov av renovering. Bibehållna originaldetaljer från när fastighetens bebyggdes däribland kök och glasdörrar finns för den som önskar restaurera med 60-tals charm.

En inre reparationsfond om 5 216 kr finns sparad.

I närområdet finns mataffär och ett stenkast ifrån dörren finns mycket goda kommunikationsmöjligheter till Göteborg City. Inom promenadavstånd nås även den växande Selma Stad med Selma Lagerlöfs torg och sitt utbud av affärer, bank och övrig service. Här bor man också med närhet till skola och dagis.

Varmt välkomna till ett mycket trivsamt boende i en omtyckt förening och i en expansiv stadsdel.

Visning

Kontakta ansvarig mäklare för visning eller gör en intresseanmälan
Pauline Ancevska
Ansvarig mäklare
Pauline Ancevska
Fastighetsmäklare | jur. kand.
0708-700 750
[email protected]
Planlösning

Sagogången 3
Hisings Backa, Göteborg

Intresseanmälan för Sagogången 3

För att göra intresseanmälan, fyll i formuläret nedan så hör vi av oss. Du kan även ringa oss på +46 (0)31 757 71 70.