Kontakta oss
Till salu Diskret försäljning Portfolio Sälja med oss Ancevska Kontakta oss

Stabil och omtyckt förening med goda kommunikationer till centrala Göteborg

Adress: Östra Midvintersgatan 16
Område: Kortedala
Kommun: Göteborg
Objekttyp: Bostadsrättslägenhet
Byggnadsår: 1954
Boarea: 54 kvm
Areakälla: Areauppgift enligt lägenhetsförteckning
Antal rum: 2
Våning: 1 av 9 (hiss finns)
Kommentar: inkl, värme, vatten, kabel-TV, bredband och balkongtillägg
TV: ComHem
Bredband: Fiber
Förening: HSB Brf Kortedala
Organisationsform: Bostadsrättsförening
Org.nummer: 757200-9160
Överlåtelseavgift: 1183 kr
Pantsättningsavgift: 473 kr
Reparationsfond: 1
Andelstal: 0.27828%
Driftskostnad
Hemförsäkring 200 kr/mån
Hushållsel 350 kr/mån
Driftskostnaden kan variera med hänsyn till förbrukning och avtal.
Visa mer
Ni välkomnas till Östra Midvintersgatan 16 och denna ljusa och stilrena tvåa med härlig inglasad balkong som bjuder på morgonsol. Här erbjuds vidare ett renoverat kök, vardagsrum med fiskbensparkett, stort sovrum med garderob, klädkammare och stamrenoverat badrum. Stabil och omtyckt HSB förening med närhet till all tänkbar service och goda kommunikationer till centrala Göteborg.

Varmt välkomna in.

Den inbjudande hallen är ljust inredd, precis som resten av denna stilrena bostad. Här finns plats att möblera med exempelvis spegel och avlastningsbord. I hallen finner vi även klädkammare, garderober samt plats för hatt- och skohylla. De vackra originaldörrarna är kvar, både till rummen som garderoberna.

Det renoverade köket är underbart för hemmets kock och alla trevliga samkväm. Det är stilrent inrett med vita skåp och svarta samt vita vitvaror. Köket är utrustat med spis, spisfläkt, ugn, kyl och frys, inbyggd mikro samt diskmaskin.

Vardagsrummet är väl tilltaget och på golvet ligger en vacker fiskbensparkett. Här finns utrymme för en soffgrupp med bord och tv. Rummet rymmer även en liten läshörna för den som studerar eller jobbar hemifrån. Härifrån nås den härliga inglasade balkongen som bjuder på morgonsol.

Invid vardagsrummet finns det svala och rofyllda sovrummet. Här ryms en dubbelsäng och förvaringsmöjligheter i garderober.

Det stamrenoverade badrummet nås praktiskt från hallen. Inredningen går i ljusa toner och utrustningen består av wc, badkar, handfat, spegelskåp och handdukstork. Dessutom finns komfortabel golvvärme, tvättmaskin och vädringsfönster. Väggarna är kaklade och på golvet finns klinker.

Här bor ni nära spårvagnshållplats och Kortedala torg med dess utbud av restauranger och butiker.

I månadsavgiften ingår även bredband.

Via föreningen har ni tillgång till gym, bastu och gästlägenhet. I entrén finns tvättstuga och förråd.

Välkomna på visning!

Förening:HSB:s Brf Kortedala i Göteborg
HSB:s Brf Kortedala är en äkta bostadsrättsförening som bildades 1954. Den består av 349 lägenheter upplåtna med bostadsrätt samt en lägenhet som föreningen använder som gästlägenhet. Vidare har föreningen några lokaler som används för eget bruk. Lägenheterna är fördelade på 10 hus med adresserna Fastlagsgatan 1-9, Söndagsgatan 1-45, Östra Midvintersgatan 12-18 och Västra Midvintersgatan 6-10. Fastigheterna Kortedala 40:2, 67:1, 68:1, 69:1 och 70:1 innehas med tomträtt som löper till 2034.

Husen stod klara 1956 och värms upp via fjärrvärme. Den löpande fastighetsskötseln sköts av de två heltidsanställda fastighetsskötarna. Fastighetsskötarexpeditionen ligger på Söndagsgatan 45.

Många stora renoveringar har utförts, bland annat:
1997: Fönstren byttes till 3-glas.
1998-2000: Stambyte gjordes och i samband med det fick alla nya badrum och jordfelsbrytare installerades i samtliga lägenheter.
2004: Trapphusen renoverades.
2006: Tvättstugorna renoverades.
2010: Dränering runt husen och i samband med det har man även gjort i ordning gångbanor, rabatter och parkeringsplatser. Man ordnade även en trevlig gemensam grillplats.
2010: Nya garageportar på termogaragen samt asfaltering.
2012-2013: Utbyte av låssystemen i ytterdörrar och till allmänna utrymmen samt utbyte av källar/vindsdörrar.
2015: Reparation av hissar, el, värme och vatten, ventilations och radonkontroll med åtgärder. Nu är samtliga värden godkända av Miljöförvaltningen.
2016: Renovering och utbyggnad av balkongerna samt takbyte på låghusen. Balkongerna byggdes ut ca 40 cm. Inglasning av balkongen erbjöds mot en kostnad.
2017: Fyra torkrum kaklades om, ny belysning på parkeringsplatserna nere vid macken, nya värmerör har installerats och hissarna har reparerats
2019: Nytt bredband 1000/1000 Mbit/s

Planerat underhåll: 2019/2020 nytt låssystem

Ekonomi: HSB:s Brf Kortedala är en förening med en god ekonomi. Den ekonomiska förvaltningen sköts av HSB. I månadsavgiften ingår värme, vatten, grundutbudet på kabel-TV, balkongtillägg samt bredband. Därutöver ingår även bostadsrättstillägget för hemförsäkringen vilket innebär att lägenhetsinnehavaren kan teckna en vanlig hemförsäkring utan tillägg. Föreningen gör även avsättning till inre reparationsfond för varje lägenhet. Det inre underhållet av lägenheten sköts av bostadsrättsinnehavaren, se stadgarna för ansvarsfördelning.

TV & Internet: Kabel-TV levereras via ComHem, "8 favoriter" och basutbudet samt en box ingår i månadsavgiften. Bredband 1000/1000 Mbit/s ingår i månadsavgiften. IP-telefoni kan väljas till för 29 kr/månad + samtalskostnad.

Parkering: Det finns 175 parkeringsplatser i föreningen. Uteplats kostar ca 138 kr/mån, större p-plats samt plats med eluttag kostar ca 185 kr/mån. Separat kö med olika kötid beroende på var i området man vill ha en parkeringsplats. Det finns 78 garageplatser som kan hyras för ca 328 kr/mån. Separat kö, i dagsläget flera års kötid. 3 st MC-rum finns, på Östra Midvintersgatan 12 och 18 samt i blocket Söndagsgatan 1-7. En plats kostar ingenting men det är separat kö och mycket lång väntetid. Inom området finns två spolplattor för biltvätt, den ena bredvid garagelängan vid Fastlagsgatan 1-9, den andra vid termogaragen på Söndagsgatan 33-45. För besökare finns gott om avgiftsbelagda besöksparkeringar. Mindre mopeder får ställas i cykelförråden medan större mopeder (över 10 l tankvolym) måste parkeras i MC-rum.

Tvättstugor: Alla 10 husen har en fräsch tvättstuga. Dessa är utrustade med minst två tvättmaskiner, torktumlare samt torkrum. Bokning via elektronisk tavla med tags, på nätet eller via din smartphone. Olika hus har olika tvättider: måndag-fredag mellan 8-12, 12-16 och 16-20 alternativt 8-11, 11-14, 14-17 och 17-20. Lördagar mellan 8-12 och 12-16 alternativt 8-11, 11-14 och 14-16. På röda dagar är tvättstugan stängd.

Gemensamma utrymmen: Husen omgärdas av fina grönytor med flera sittplatser och en modern lekplats, bollplan samt grillplats. Föreningens expedition finns på Söndagsgatan 45. Här håller man öppet helgfria måndagskvällar kl 18-20 (sommartid varannan måndag). Expeditionen nås på tel 031-48 46 30 och mailadress [email protected] Fastighetsskötarexpeditionen är belägen på Söndagsgatan 45 och nås på telefon 031-46 28 77. Öppet vardagar kl 7-16.

Föreningslokalen och bastun finns på Västra Midvintersgatan 6. Nyckel fås mot en depositionsavgift. Motionslokalen ligger i källaren mellan Västra Midvintersgatan 8 och 10. Samtliga ovanstående bokas elektroniskt, på nätet eller via din smartphone. Den finns en hobbylokal i källaren mellan Söndagsgatan 33 och 35. Får man gäster kan man boka föreningens gästlägenhet på Västra Midvintersgatan 6 för 250 kr per dygn, bokas elektroniskt.

På Söndagsgatan vid garagen finns en container där man kan slänga skrymmande sopor (dock ej hushållsavfall, vitvaror etc.). Tidningar, kartonger, glas, batterier m.m. lämnas på återvinningsplatsen som är placerad vid avstängningen på Midvintersgatan. Behållare för hushållssopor och kompost finns utplacerade i området. Soprum för småelektronik m.m. finns i alla 10 hus.

Förvaringsrum för cyklar och barnvagnar finns i alla 10 hus.

Till varje lägenhet hör ett eget större förråd samt en matkällare. Husen har elektroniska tags för att låsa upp gemensamma utrymmen samt boka de gemensamma faciliteterna, vilket man gör via montern i tvättstugan eller via webben.

Medlemskap: HSB tar ut en engångs medlemsavgift av köparen på 825 kr. (Andel i HSB Göteborg á 500 kr, medlemsavgift á 300 kr samt registreringsavgift á 25 kr. Är det två eller fler som köper tillsammans betalar endast en person medlemsavgiften på 300 kr.) Överlåtelseavgift tas ut av säljaren, 2.5 % av gällande prisbasbelopp. 2020 är avgiften 1 183 kr. Ev pantsättningsavgift tas ut av köparen, 1 % av gällande prisbasbelopp. 2020 är avgiften 473 kr per lån. Köparen ska själv gå till föreningens expedition under ordinarie öppettider innan medlemskap beviljas. Läs om expeditionen under Gemensamma utrymmen ovan. De rekommenderar att man går dit vid 19-tiden för att undvika lång väntetid. Under sommaren är det öppet endast v 27 och v 31. Juridiska personer beviljas inte medlemskap. Samägande med släkting godkänns av föreningen men minimikravet är att den som ska bo i lägenheten äger 10 %.

Avgift vid andrahandsuthyrning: Föreningen debiterar ägaren en avgift motsvarande 10 % av prisbasbeloppet vid en andrahandsuthyrning. Föreningen måste godkänna samtliga andrahandsuthyrningar.

Övrigt: Paraboler får monteras men endast i balkongplattan, det är inte tillåtet att montera på räcke eller vägg.

HSB:s Brf Kortedala är en aktiv förening som brukar anordna olika typer av aktiviteter för den boende. Varje år anordnar de också två städdagar, en på våren och en på hösten. Föreningen har en egen hemsida, se vidare under länkar.

All mark ägs av föreningen, men varje bostadsrättsmedlem ansvarar för och sköter den. Formell upplåtelse av markområde som nyttjas runt bostadsrätten saknas från bostadsrättsföreningen.

Informationen är baserad på föreningens hemsida och senaste årsredovisning. Stadgar och årsredovisning finns att läsa och skriva ut under dokument. Vidare finns länk till föreningens hemsida under länkar.

I Kortedala finns naturen runt knuten och ett torg i närheten i stort sett var man än befinner sig. På torgen finns en härlig blandning av butiker, konditorier, restauranger, blomsteraffärer och fruktaffärer. För den naturintresserade finns Lärjeån med sina djupa dalgångar och vackra promenadstigar i fantastisk natur. I den lummiga stadsdelen erbjuds även flera odlingsområden och kolonilotter. Sedan några år tillbaka pågår ett stort generationsskifte och idag är det en stor blandning i ålder bland invånarna. Kommunikationerna från stadsdelen är goda varifrån city nås på en kvart. I Kortedala finns flera skolor från F-9. För den sportintresserade finns en ishall och badmöjligheter ges i närheten. Dessutom ligger Kvibergs sportanläggning några minuter bort, här kan man göra allt från att klättra till att åka längdskidåkning inomhus. Är man intresserad av historia rekommenderas ett besökt till det omtyckta 50-tals museet.
Adress: Östra Midvintersgatan 16
Område: Kortedala
Kommun: Göteborg
Objekttyp: Bostadsrättslägenhet
Byggnadsår: 1954
Boarea: 54 kvm
Areakälla: Areauppgift enligt lägenhetsförteckning
Antal rum: 2
Våning: 1 av 9 (hiss finns)
Kommentar: inkl, värme, vatten, kabel-TV, bredband och balkongtillägg
TV: ComHem
Bredband: Fiber
Driftskostnad
Hemförsäkring 200 kr/mån
Hushållsel 350 kr/mån
Driftskostnaden kan variera med hänsyn till förbrukning och avtal.
Förening: HSB Brf Kortedala
Organisationsform: Bostadsrättsförening
Org.nummer: 757200-9160
Överlåtelseavgift: 1183 kr
Pantsättningsavgift: 473 kr
Reparationsfond: 1
Andelstal: 0.27828%

Såld

Pauline Ancevska
Ansvarig mäklare
Pauline Ancevska
Fastighetsmäklare | jur. kand.
0708-700 750
[email protected]

Östra Midvintersgatan 16
Kortedala , Göteborg

Kontakt

Funderar du på att sälja ditt hem och vet inte riktigt var du ska börja? Hör av dig till oss så hjälper vi dig med en kostnadsfri värdering och rådgivning runt en framtida försäljning.