Kontakta oss
Till salu Diskret försäljning Portfolio Sälja med oss Ancevska Kontakta oss

Mitt i hjärtat av Vasastan och med mycket låg avgift

Bofakta
Adress: Viktoriagatan 14
Område: Vasastaden
Kommun: Göteborg
Objekttyp: Bostadsrättslägenhet
Byggnadsår: 1938
Boarea: 77 kvm
Areakälla: Areauppgift enligt lägenhetsförteckning
Antal rum: 3.5
Våning: 3 av 5 (hiss finns)
Kommentar: Inkl. värme, vatten och grundutbud TV
Parkering: För folkbokförd i stadsdelen gäller boendeparkering. Ansökan görs till Göteborgs Stad.
TV: ComHem.
Bredband: ComHem.
Förening
Förening: Brf VasaVi
Organisationsform: Bostadsrättsförening
Org.nummer: 769616-6334
Överlåtelseavgift: 1163 kr
Pantsättningsavgift: 465 kr
Andelstal: 3.783%
Driftskostnad
Hemförsäkring 150 kr/mån
Hushållsel 300 kr/mån
Driftskostnaderna kan variera med hänsyn till förbrukning och avtal.
Visa mer
Visa mindre
Fantastiskt trevlig 3,5:a om ca 77 kvadrat med exceptionellt låg avgift, centralt läge och stor solig västerbalkong.

Stort vardagsrum med plats för både matsalsmöbel och soffgrupp. Vacker öppen spis (ej i bruk). Två rofyllda sovrum. Badrum intill det större. Likaså en arbetshörna. Köket, med plats för köksbord, ligger klassiskt mot gården. Möblerbart hallrum samt ett kapprum med god plats för avhängning.

Högt och fritt läge på tredje våningen med fint genomgående dagsljus. Förråd och tvättstuga i källaren. Månadsavgiften är 815 kr. Extremt stark förening. De lägenheter samt lokaler som upplåtes med hyresrätt utgör för föreningen en god ekonomisk intäkt. En välmående och renoverad byggnad i gott skick.

På hörnet av Vasagatans allé och den trevliga Viktoriagatan har det uppförts 1938 - en funkisbyggnad vars stilrena fasader, fönster och balkonger är vända mot söder- och västersolen. I kontrast mot de gamla byggnaderna som utstrålar nyrenässans i denna mycket vackra del av Vasastaden.

Entrén och det tidstypiska trapphuset på Viktoriagatan 14 talar om sin tid. Vi tar hissen till tredje våningen. Föreningen har installerat säkerhetsdörrar till alla lägenheter.

Hallen möter upp med generös rymd och massiv vaxad ekparkett. Här finns god plats för avhängning. Härifrån nås hallrummet/matsalen såväl som köket.

Genom matsalen lockar det tilltagna vardagsrummet med sina stora ljusa fönsterpartier i väster mot takåsarna. Rummet har en ljuvlig rymd och kan möbleras på ett naturligt sätt med både en matsalsmöbel och en soffgrupp om så önskas. Den massiva fiskbensparketten ligger vackert. Likaså fönsterbänkarna i marmor. Och den tidstypiska öppna spisen (ej i bruk) ger än mer trivselfaktor. Utgång till den stora balkongen i soligt sydvästläge med vyer över de klassiska husfasaderna, takåsarna och Vasagatans Allé. Här kan de beskådas i kvällssolen. Att med blicken vidare följa Viktoriagatan ner mot Magasinsgatan.

Via en passage nås det stora sovrummet. Rummet har ett större fönsterparti i väster. Föreningen har installerat ljudisolerande fönster och detta kombinerat med det höga läget skapar ett rofyllt sovrum som stänger ute stadens puls. Här finns gott om plats för en dubbelsäng och förvaringsmöbel. På golvet ligger ett vackert vitpigmenterat brädgolv. Takhöjden är 2,7 meter som i våningen i övrigt.

Från passagen intill nås vidare en stor klädkammare och även badrummet - helkaklat och stilrent - med toalett, handfat, och dusch. Passagen disponeras idag som en arbetshörna.

På andra sidan hallrummet ligger köket med klassiskt läge mot gården. Skåpinredningen är i högblankt vitt och grått mosaikkakel ovan bra arbetsbänkar i oljad massiv ek. Utrustningen består av kyl/frys, ugn, fläkt och diskmaskin. Ett köksbord för för 2-4 pers passar bra. Möjlighet finns att hos föreningen ansöka om att ta ner väggen mot det mindre sovrummet och på så sätt skapa ett riktigt stort kök med integrerad matsal (se alternativ planlösning).

Intill köket ligger det andra sovrummet placerat mot gården. Liksom i det andra sovrummet ligger här ett vackert vitpigmenterat brädgolv. Rummet passar bra som barn-, arbets- och gästrum.

I källaren finns rymliga förråd och fint renoverad tvättstuga med 3 tvättmaskiner, 2 torkskåp och en torktumlare. Tvättstugan renoverades 2014.

På gården erbjuds cykelparkering under tak och sopåtervinning. Under sommarhalvåret finns här tillgång till en trevlig innergård med utemöbler och grill.

Föreningen besitter en mycket fin gästlägenhet.

Vasastadens rika utbud av affärer, caféer, restauranger och parker skapar en livfull och trevlig miljö. Via Hagaparken är det en kort promenad till det charmiga Haga och Linnéstaden. Via Vasagatans vackra allé är det ytterligare en kort promenad till Kungsportsavenyn och stadens kulturella utbud.

Utmärkta kommunikationsmöjligheter med direkt anslutning till både spårvagnar och bussar. Snabbt ut på vägsystem som E6, E20 och riksväg 40.

Föreningen VasaVi registrerades 2007 och utgör en äkta bostadsrättsförening. Bostadsrättsföreningen äger fastigheten Vasastaden 7:12 med adresserna Viktoriagatan 14 och Vasagatan 18. Föreningen upplåter 26 lägenheter med bostadsrätt och tre lägenheter samt fyra lokaler med hyresrätt. Bredablick Förvaltning biträder styrelsen med den ekonomiska förvaltningen av föreningen. Föreningen följer en underhållsplan som sträcker sig till 2040. För vidare information se föreningens årsredovisning samt besök deras informativa hemsida www.vasavi.nu.

Varmt välkomna till ett alldeles underbart boende!

Såld

Pauline Ancevska
Ansvarig mäklare
Pauline Ancevska
Fastighetsmäklare | jur. kand.
0708-700 750
[email protected]

Viktoriagatan 14
Vasastaden, Göteborg

Privat foto

Kontakt

Funderar du på att sälja ditt hem och vet inte riktigt var du ska börja? Hör av dig till oss så hjälper vi dig med en kostnadsfri värdering och rådgivning runt en framtida försäljning.