Kontakta oss
Till salu Diskret försäljning Portfolio Sälja med oss Ancevska Kontakta oss

Stilren funkis i Linné

Adress: Övre Husargatan 5
Område: Linné
Kommun: Göteborg
Objekttyp: Bostadsrättslägenhet
Byggnadsår: 1936-37
Boarea: 44 kvm
Areakälla: Areauppgifter enligt säljaren och bostadsrättsföreningen
Antal rum: 2
Våning: 2 (hiss finns)
TV: ComHem
Bredband: Valfri leverantör
Förening: Brf Öfvre Husaren
Org.nummer: 769611-6214
Föreningen äger marken? Nej
Tillåts juridisk person? Nej
Tillåts delat ägande? Nej
Andelstal: 2.42%
Driftskostnad
Hemförsäkring 150 kr/mån
Hushållsel 200 kr/mån
Driftskostnaden kan variera med hänsyn till förbrukning och avtal
Energideklaration
Visa mer
Funktionalismen är framträdande med sin fulländade planlösning där de ca 44 kvm är utnyttjade på bästa sätt. Öppen planlösning och rymliga sociala ytor för gott umgänge. Stor balkong med luftiga vyer. Härligt ljusinsläpp från stora fönsterpartier i vardagsrum med breda fönsternischer i äkta funkisanda. Likaså i sovrummet. Vidare bevarad, påkostad och i allra bästa skick.

Den nyrenoverade hissen tar en bekvämt upp till andra våningen. En välkomnande hall med fina förvaringsmöjligheter bakom en tilltagen skjutdörrsgardeob. På golvet klinkers. Häifrån ges en trevlig inblick i både köket och vardagsrummet. Många infällda spolights ger en behaglig atmosfär åt hela bostaden. På golvet ligger en vacker parkett och väggarna är vitmålade. En kraftig säkerhetsdörr installerades av föreningen 2008 och ger extra ro i lägenheten. Plats för avhängning och extra förvaringsutrymme i form av en djup originalgarderob intill köket.

Det stilrena köket renoverades nyligen och ger utrymme för en trivsam matplats. Påkostad köksinredning med klassiska släta luckor hela vägen upp till tak. Bänkskiva i ek och kakel i granitgrå ton. Vitvarorna består av en inbyggnadsugn, köksfläkt, induktionshäll, integrerad diskmaskin samt kombinerad kyl och frys.

Det otroligt ljusa vardagsrummet ger plats för både soffgrupp, tv-möbel och fåtöljer. Härifrån nås vidare den trevliga balkongen.

Sovrummet är rofyllt och det ges plats för en 180 cm säng. Dörren in är att beskåda. Restaurerade snickerier från 30-talet. Bedårande!

Och badrummet. Helkaklat med tvättmaskin och dusch. Stilrent.

Byggnaden uppfördes 1936 på adressen Övre Husargatan 7. Brf Öfvre Husaren 769611-6214, förvärvade fastigheten Kommendantsängen 7:19 och Kommendantsängen 7:20 år 2007. Fastigheten är friköpt.

Byggnaden inrymmer 29 lägenheter upplåtna med bostadsrätt och 1 lägenhet med hyresrätt om 1900 kvm samt 4 lokaler om 465 kvm upplåtna med hyresrätt.

Brf Öfvre Husaren registrerades 2004-11-09. Föreningens nuvarande ekonomiska plan registrerades 2007-05-29 och nuvarande stadgar registrerades 2010-09-17 på Bolagsverket.

Genomförda renoveringar:
Det genomfördes en ROT-renovering av fastigheten under början av 80-talet där el- och avloppsstammarna i huset byttes. Föreningen har inga planer på någon stamrenovering framöver. Under 2007 renoverades hissarna och installation av digitaltvmottagning. Under 2008 genomfördes ommålning och uppfräschning av trapphus, byte av lägenhetsdörrar till säkerhetsdörrar och nya postboxar sattes in. Under 2010 byggde föreningen en gemensam terrass på innergården med blomster, utemöbler och grillmöjligheter. 2014 bytte man ut alla fönster samt balkongdörrar mot Övre Husargatan mot mer isolerande 3-glas fönster. Detta bekostades delvis genom bidrag från kommunen. Mindre underhåll har också gjorts tex, nya ljuskronor i entreérna, nya informationstavlor, byte till säkerhetsdörrar in till källarförråd och nya utemöbler till innergården. Under 2015 har hissarna och tvättstugorna renoverats. Vidare nya säkerhetsdörrar till allmäna utrymme. 2016 ny takbeläggning över restaurangutbyggnad. Målning av fönster mot innegård.

Kommande renoveringar:
En långsiktig underhållsplan finns och sträcker sig till 2041 med start
2022 med omläggning av tak
2027 fasaden ses över
2032 nytt värmesystem

Se vidare föreningens Årsredovisning 2016, bilaga.

Ekonomisk förvaltning utförs av SBC.

På Övre Husargatan bor man med närhet till allt vad Linnéstaden har att erbjuda. Utanför dörren avlöser små charmiga kvartersbutiker och restauranger varandra och alldeles i närheten finns bland annat Spisa, Vino Tapas, Bistro Italiano, Burgersson, Franska Bageriet, surdegsbageriet Alvar & Ivar och femtiotalsinspirerande Egg & Milk som erbjuder fantastisk brunch. Handelshögskolan och myllrande Vasagatan med restauranger och butiker har ni så gott som inom synhåll liksom gemytliga stråken i Haga. På några minuters promenad når ni natursköna Slottsskogen, perfekt för er som gillar att motionera eller bara att botanisera bland djur och natur. Härifrån är det sedan bara ett stenkast till vackra naturreservatet Änggårdsbergen med Göteborgs Botaniska trädgård som allmänt anses vara en av de ledande i världen. Även välsorterade mataffärer och kommunikationer finns inom bekvämt avstånd till lägenheten.

Varmt välkomna till visning.
Adress: Övre Husargatan 5
Område: Linné
Kommun: Göteborg
Objekttyp: Bostadsrättslägenhet
Byggnadsår: 1936-37
Boarea: 44 kvm
Areakälla: Areauppgifter enligt säljaren och bostadsrättsföreningen
Antal rum: 2
Våning: 2 (hiss finns)
TV: ComHem
Bredband: Valfri leverantör
Driftskostnad
Hemförsäkring 150 kr/mån
Hushållsel 200 kr/mån
Driftskostnaden kan variera med hänsyn till förbrukning och avtal
Energideklaration
Förening: Brf Öfvre Husaren
Org.nummer: 769611-6214
Föreningen äger marken? Nej
Tillåts juridisk person? Nej
Tillåts delat ägande? Nej
Andelstal: 2.42%

Såld

Pauline Ancevska
Ansvarig mäklare
Pauline Ancevska
Fastighetsmäklare | jur. kand.
0708-700 750
[email protected]

Kontakt

Funderar du på att sälja ditt hem och vet inte riktigt var du ska börja? Hör av dig till oss så hjälper vi dig med en kostnadsfri värdering och rådgivning runt en framtida försäljning.