Kontakta oss
Till salu Diskret försäljning Portfolio Sälja med oss Ancevska Kontakta oss

1800-talsvåning på bästa adress

Adress: Götabergsgatan 9 A
Område: Vasastaden
Kommun: Göteborg
Objekttyp: Bostadsrättslägenhet
Byggnadsår: 1889
Boarea: 112 kvm
Areakälla: Areauppgift enligt lägenhetsförteckning. Arean är inte uppmätt
Antal rum: 4
Våning: 4 av 6 (hiss finns)
TV: ComHem
Bredband: ComHem
Förening: Brf Göteborg Götabergsgatan 9
Allmänt om föreningen: Huset på Götabergsgatan 9 uppfördes 1889 och gatufasaden är rikt dekorerad i nyrenässansstil. Brf Göteborg Götabergsgatan 9 registrerades 2003. I föreningen finns 17 lägenheter. Det finns även 2 hyresrättslokaler.

Byggår: 1889
Organisationsform: Bostadsrättsförening
Org.nummer: 769609-5343
Föreningens ekonomi: Föreningen har en stabil och välskött ekonomi. Belåningsgraden är 5964 kr/kvm år 2020. Under 2020 har föreningens ekonomi stärkts av lägre räntekostnader till följd av att föreningens lån delvis blivit omförhandlade till mer gynnsamma villkor. Föreningens ekonomiska förvaltning sköts av Bredablick Fastighetspartner.
Föreningen äger marken? Ja
Äkta/oäkta förening? Äkta
Antal lägenheter: 17 st
Antal lokaler: 2 st
Renoveringar: Planerat underhåll
2021 Färdigställande av byte av ytterdörrar i trapphus A
2021 Mindre renovering av fastighetens el
2021 Byte av termostater
2021 Inventering av eldstäder

Utfört underhåll
2020 Filmning och spoling av spillvattenledningar
2020 Besiktning av fastighetens el
2019-2020 Byte av ytterdörrar i trapphus A
2019 Inköp av luftavfuktare
2018 Upprustning av lokal på innergården
2018 Byte av golvplattor i entrén
2018 Slutbesiktning av lägenhetsdörrar i trapphus B och C
2018 OVK besiktning
2016 Renovering av tvättstuga
2016 Installation av nytt portsystem
2016 Energideklaration
2015-17 Målning av dörrkarmar
2015 Byte av ytterdörrar i trapphus B och C
2004-2005 Hiss
2004-2005 Tak
2004-2005 Elcentral
2004-2005 Stambyte
2004-2005 Fasad
1987 Fönster

Parkering: För folkbokförd på adressen kan tillstånd för boendeparkering (zon M4) ansökas hos Göteborgs Stad.
TV/bredband: Föreningen har ett gruppavtal med ComHem. Tills vidare gäller således ett obligatoriskt tillägg på månadsavgiften om 326 kr/mån avseende grundutbud TV, bredband och IP telefoni.
Överlåtelseavgift: 1190 kr
Pantsättningsavgift: 476 kr
Tillåts juridisk person? Nej
Tillåts delat ägande? Ja
Gemensamma utrymmen: Föreningen har en trevlig innergård där det är gemytligt att sitta och fika när värmen kommer. I C-trapphuset, som nås från gården, finns en gemensam tvättstuga. Till lägenheten disponeras ett källarförråd.
Andelstal: 7.64%
Övrigt: Informationen om föreningen har inhämtats från föreningens styrelse, årsredovisning och stadgar. Övriga uppgifter i objektsbeskrivningen härrör huvudsakligen från säljaren och kontrolleras, i enlighet med Fastighetsmäklarlagen, av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till detta. Vi råder dig som potentiell köpare att kontrollera fakta som är av vikt för dig. Vi som mäklare eller ANCEVSKA Juridik & Fastighetsbyrå AB ansvarar ej för att uppgifterna från dessa källor är korrekta. Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter enligt GDPR på vår hemsida.
Driftskostnad
Hushållsel 300 kr
Försäkring 200 kr
Summa 500 kr
Driftskostnaderna är individuella och beroende av förbrukning och avtal.
Energiklass: F
Allmänt I Vasastaden bor man i en av Göteborgs mest eleganta och pampiga stadsdelar. De gamla stenfasaderna med vackra detaljer ger området en alldeles egen karaktär. Med sitt centrala läge är man nere bland Avenyns stora utbud av nöjen, kultur och butiker på någon minuts promenad. Ett stenkast bort finns flera grönområden som Vasaparken, Renströmsparken med Näckrosdammen samt Trädgårdsföreningen för en promenad i solen. Vasagatan som drar fram längs hela stadsdelen erbjuder ett brett spektrum av butiker, caféer, restauranger och barer så här trivs folk i alla åldrar och livssituationer. Med flera bra förskolor, grundskola och gymnasium passar Vasastaden utmärkt även för barnfamiljen. Med ett flertal hållplatser för buss och spårvagn tar man sig enkelt vidare vare sig man vill ut till havet eller vidare in till stan.

Det var just med den avsikten stadsplanerarna och arkitekterna drog upp planerna för den nya stadsdelen när den skapades, runt 1860. Målet var att skapa ett göteborgskt Paris eller Wien med breda boulevarder och påkostade byggnader i nyrenässans- och jugendstil. Att göteborgarna månar om Vasastaden har faktiskt gjort den till en av Sveriges mest välbevarade stadsmiljöer från den här tiden.
Visa mer
I en vackert utsmyckad 1800-talsfastighet på attraktiva Götabergsgatan finner vi denna sällsynta fyrarumslägenhet med högt i tak, rum i fil, fungerande kakelugn och bevarade originaldetaljer. Lägenheten är högt belägen i huset och på en lugn återvändsgata. Alldeles runt hörnet lockar Vasaparken och Kungsparken, och bara ett stenkast bort drar Avenyn fram. För den som önskar ta sig ut på riksvägarna är det bara att svänga ut på Nya Allén nedanför som tar en vidare överallt.

Fastigheten på Götabergsgatan 9 uppfördes 1889 och gatufasaden är rikt dekorerad i nyrenässansstil. Det är en stabil och mycket välskött bostadsrättsförening med låg belåningsgrad och låga avgifter samt goda hyresintäkter genom sina två lokaler. Fastigheten har hiss.

Vi tar oss förbi föreningens mycket vackra entré. Trapphuset som leder oss upp till lägenheten är tidstypiskt restaurerat och harmonierar med det massiva stengolvet. Huset är utrustat med en ny hiss på innergården, från markplanet till varje våningsplan.

Lägenheten ligger på fjärde våningen och ljuset flödar in från öst i rummen i fil och från väst in på balkongen.

Väl inne i detta varma hem välkomnar en hall. Avhängningsmöjligheter finns på vänster sida om entrén. Rakt fram öppnar sig höga ståtliga pardörrar till det första rummet som går i fil med vardagsrummet.

Ett vackert rum med många möjliga funktioner Närheten till hallen och vardagsrummet gör det perfekt som sovrum eller bibliotek då båda dörröppningarna går att stänga. För den stora familjen är det fantastiskt att kunna disponera tre sovrum i en gammal våning i innerstan. Detta rum har originalbrädgolv och ett högt fönster som vetter åt Götabergsgatan. Taket pryds av stuckatur med takrosett, höga fotlister och djupa dörrnischer. Vackra höga profilerade pardörrar avskiljer rummet även från vardagsrummet i fil.

Vardagsrummet är ett mycket ljust och ståtligt rum med högt till tak, vackra pardörrar och två höga fönster. Här ryms en stor soffa med fåtölj, soffbord och tv med tv-möbel. Ena sidan pryds av en vacker fungerande kakelugn. Från våningsplanet får vi en fri vy mot himlen och över takåsarna. På golvet ligger även här ett vackert brädgolv.

Från vardagsrummet nås ännu ett rum i fil genom höga ståtliga pardörrar. Rummet är rymligt och ljust. Här ryms gott och väl en dubbelsäng med tillhörande nattduksbord samt en byrå eller en fåtölj. Längs en av väggarna finns en garderob. Taket pryds av bevarad stuckatur med takrosett. På golvet ligger brädgolv som i övriga rum i fil.

Mittemot lägenhetens rum i fil ligger i genomgång köket som är stort och i trevlig form med vita släta luckor i form av över- och underskåp. Bänkskivan är i ek och ovanför den sitter ett vitt kakel med fasade kanter. Själva arbetsdelen löper längs båda sidor med en ugn med spishäll och översittande fläkt, en diskmaskin, micro och en side by side kyl/frys. Från köket nås den härliga balkongen mot den lugna innergården. Den frilagda murstocken runt balkongens pardörrar ger ett rustikt intryck. Här erbjuds sol från strax lunch till kväll på somrarna. Till vänster om balkongdörrarna erbjuds en matplats för ca fem-sex personer. På golvet ligger ett parkettgolv.

Intill köket finns ett mindre rum som lämpar sig perfekt som barnrum. Här ryms en säng, och en arbetsplats. Ett fönster släpper in eftermiddagsljuset och en dörr gör att man praktiskt kan stänga om sig när man vill sova. För den som inte har barn lämpar sig rummet också som arbetsrum eller gästrum. I rummet finns idag ett praktiskt sovloft byggt för det optimala barnrummet. Originalbrädgolvet är framtaget.

I den inre hallen, mellan köket och de sociala delarna ligger wc, badrummet och tvättstugan. Tre separata enheter. En wc med toalett och handfat - på golvet ligger kakel och väggarna är målade i vitt. Ett badrum med dusch, stort handfat med översittande spegelskåp och hörnbadkar - på golvet ligger grått kakel och väggarna är kaklade i vitt. Badrummet har en mängd möjligheter som tex att vid renovering göra det komplett med toalett. Den befintliga wc blir då tacksamt en gäst wc. Intill badrummet och mittemot köket samt till höger om lägenhetens ytterligare entré som tagit en upp med hissen finns tvättstugan/grovköket. Ett värdefullt rum för tvätt, förvaring och avhängning. I grovköket idag finns en tvättmaskin och bänk samt överskåp. På golvet ligger grått kakel. I den inre hallen finns en tacksam inbyggd skjutdörrsgarderob. På golvet ligger ett parkettgolv.

Ni välkomnas varmt till en vacker välrenoverad sekelskiftesfastighet med hiss, ett trivsamt hem med ovanliga fyra rum och kök om 112 kvm. Väldisponerade kvadratmeter med tre möjliga sovrum och praktiska rum såsom tvättstuga samt en potential till ett komplett badrum samt en gäst wc. Vidare en balkong i bästa väderstreck samt en fungerande kakelugn. En mängd vackra sekelskiftesdetaljer som bevarats från när huset uppfördes under slutet 1800-talet. Takhöjden är slående med bevarade stuckaturer och takrosetter i näst intill samtliga rum, framtagna originalbrödgolv och flertalet vackra spegeldörrar.

Ett boende med alla rätt att göras till sitt alldeles eget.
Adress: Götabergsgatan 9 A
Område: Vasastaden
Kommun: Göteborg
Objekttyp: Bostadsrättslägenhet
Byggnadsår: 1889
Boarea: 112 kvm
Areakälla: Areauppgift enligt lägenhetsförteckning. Arean är inte uppmätt
Antal rum: 4
Våning: 4 av 6 (hiss finns)
TV: ComHem
Bredband: ComHem
Driftskostnad
Hushållsel 300 kr
Försäkring 200 kr
Summa 500 kr
Driftskostnaderna är individuella och beroende av förbrukning och avtal.
Energiklass: F
Förening: Brf Göteborg Götabergsgatan 9
Allmänt om föreningen: Huset på Götabergsgatan 9 uppfördes 1889 och gatufasaden är rikt dekorerad i nyrenässansstil. Brf Göteborg Götabergsgatan 9 registrerades 2003. I föreningen finns 17 lägenheter. Det finns även 2 hyresrättslokaler.

Byggår: 1889
Organisationsform: Bostadsrättsförening
Org.nummer: 769609-5343
Föreningens ekonomi: Föreningen har en stabil och välskött ekonomi. Belåningsgraden är 5964 kr/kvm år 2020. Under 2020 har föreningens ekonomi stärkts av lägre räntekostnader till följd av att föreningens lån delvis blivit omförhandlade till mer gynnsamma villkor. Föreningens ekonomiska förvaltning sköts av Bredablick Fastighetspartner.
Föreningen äger marken? Ja
Äkta/oäkta förening? Äkta
Antal lägenheter: 17 st
Antal lokaler: 2 st
Renoveringar: Planerat underhåll
2021 Färdigställande av byte av ytterdörrar i trapphus A
2021 Mindre renovering av fastighetens el
2021 Byte av termostater
2021 Inventering av eldstäder

Utfört underhåll
2020 Filmning och spoling av spillvattenledningar
2020 Besiktning av fastighetens el
2019-2020 Byte av ytterdörrar i trapphus A
2019 Inköp av luftavfuktare
2018 Upprustning av lokal på innergården
2018 Byte av golvplattor i entrén
2018 Slutbesiktning av lägenhetsdörrar i trapphus B och C
2018 OVK besiktning
2016 Renovering av tvättstuga
2016 Installation av nytt portsystem
2016 Energideklaration
2015-17 Målning av dörrkarmar
2015 Byte av ytterdörrar i trapphus B och C
2004-2005 Hiss
2004-2005 Tak
2004-2005 Elcentral
2004-2005 Stambyte
2004-2005 Fasad
1987 Fönster

Parkering: För folkbokförd på adressen kan tillstånd för boendeparkering (zon M4) ansökas hos Göteborgs Stad.
TV/bredband: Föreningen har ett gruppavtal med ComHem. Tills vidare gäller således ett obligatoriskt tillägg på månadsavgiften om 326 kr/mån avseende grundutbud TV, bredband och IP telefoni.
Överlåtelseavgift: 1190 kr
Pantsättningsavgift: 476 kr
Tillåts juridisk person? Nej
Tillåts delat ägande? Ja
Gemensamma utrymmen: Föreningen har en trevlig innergård där det är gemytligt att sitta och fika när värmen kommer. I C-trapphuset, som nås från gården, finns en gemensam tvättstuga. Till lägenheten disponeras ett källarförråd.
Andelstal: 7.64%
Övrigt: Informationen om föreningen har inhämtats från föreningens styrelse, årsredovisning och stadgar. Övriga uppgifter i objektsbeskrivningen härrör huvudsakligen från säljaren och kontrolleras, i enlighet med Fastighetsmäklarlagen, av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till detta. Vi råder dig som potentiell köpare att kontrollera fakta som är av vikt för dig. Vi som mäklare eller ANCEVSKA Juridik & Fastighetsbyrå AB ansvarar ej för att uppgifterna från dessa källor är korrekta. Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter enligt GDPR på vår hemsida.
Allmänt I Vasastaden bor man i en av Göteborgs mest eleganta och pampiga stadsdelar. De gamla stenfasaderna med vackra detaljer ger området en alldeles egen karaktär. Med sitt centrala läge är man nere bland Avenyns stora utbud av nöjen, kultur och butiker på någon minuts promenad. Ett stenkast bort finns flera grönområden som Vasaparken, Renströmsparken med Näckrosdammen samt Trädgårdsföreningen för en promenad i solen. Vasagatan som drar fram längs hela stadsdelen erbjuder ett brett spektrum av butiker, caféer, restauranger och barer så här trivs folk i alla åldrar och livssituationer. Med flera bra förskolor, grundskola och gymnasium passar Vasastaden utmärkt även för barnfamiljen. Med ett flertal hållplatser för buss och spårvagn tar man sig enkelt vidare vare sig man vill ut till havet eller vidare in till stan.

Det var just med den avsikten stadsplanerarna och arkitekterna drog upp planerna för den nya stadsdelen när den skapades, runt 1860. Målet var att skapa ett göteborgskt Paris eller Wien med breda boulevarder och påkostade byggnader i nyrenässans- och jugendstil. Att göteborgarna månar om Vasastaden har faktiskt gjort den till en av Sveriges mest välbevarade stadsmiljöer från den här tiden.

Såld

Pauline Ancevska
Ansvarig mäklare
Pauline Ancevska
Fastighetsmäklare | jur. kand.
0708-700 750
[email protected]

Kontakt

Funderar du på att sälja ditt hem och vet inte riktigt var du ska börja? Hör av dig till oss så hjälper vi dig med en kostnadsfri värdering och rådgivning runt en framtida försäljning.