Sophia Löjdkvist

Intervju av Frida Rindevall
Foto av Fanny Rådvik

”Jag och Pauline träffades när jag var på en visning för en lägenhet, som jag sedan inte fick för att säljaren valde att sälja till en annan. Det blev ingen budgivning, det var en annan som la ett bud som säljaren tog. Efter det frågade Pauline vad jag letade efter.

Det här var 2014 och jag hade flyttat tillbaka till Göteborg efter 12 år i Stockholm. Jag bodde hos mina föräldrar i ett år. I mellandagarna bjöd hon in till en visning, och för att göra en lång historia kort var det lägenheten där jag bor nu.

När jag var och tittade på den var det en tvåa på 151 kvadrat. Väldigt luftig. Min mamma har öga för att se saker, hon är estetiskt lagd och intresserad av inredning. ”Här kan vi göra ett till rum och flytta köket”, sa hon när vi var på visningen.

Jag trodde absolut inte att jag skulle få den lägenheten, den kommer bli alldeles för dyr, tänkte jag. Det var många på visningen, men det är ju lite speciellt med en tvåa på 151 kvadrat… Ska man bygga om så kan man inte bo där samtidigt. Men jag hade ju den möjligheten, att bo hos mina föräldrar samtidigt som lägenheten byggdes om. Nu är det en fyra. Jag flyttade hela köket till den plats där sovrummet var från början. Och det gamla köket har blivit tre sovrum. Nu bor jag här med mina barn som är 16 och 13 år gamla.

”Det var så roligt med Pauline för att vi fann varandra, bara sådär”

Sophia

Pauline är så otroligt engagerad. Hon är väldigt ödmjuk, skärpt och påläst. Hennes juridik i botten gör att hon kan så mycket. Det bara klickade. Hon har en relation med ganska många av sina tidigare kunder. Hon tycker om att jobba på det sättet och det gör jag med. Hon är jätterolig, rak och tydlig. Tar ingen skit. Skinn på näsan och fruktansvärt snäll. Och jobbar jämt.

Jag älskar ljuset i min lägenhet, att det är högt i tak och stuckatur. Huset är från slutet av 1800-talet. Jag älskar mitt kök, att det är där det är. Att vi flyttade det till hörnet. Jag har byggt en liten sittplats vid ena fönstret. När jag flyttade köket visade det sig nämligen att det fanns ett igenmurat litet fönster där, som vi kunde öppna upp. Där man kan sitta och dricka kaffe på morgonen och se ut över Heden. Det är nog min favoritplats. Barnen har också älskat att krypa upp där i morgonrock på morgnarna.

Sophia Löjdkvist

Ålder: 44 år
Bor med: Mina två barn, 13 och 16 år och vovve
Bostad: Fyra rum och kök i Lorensberg, Göteborg

Nu har jag faktiskt sålt den här lägenheten, också via Pauline. Jag har skaffat hund och längtar ut till lite grönare områden. Jag ringde Pauline och efter några veckor ringde hon upp: ”Nu har jag en som vill köpa din lägenhet, han kommer och tittar imorgon!” Nu är lägenheten såld och Pauline letar efter ett nytt boende åt mig.

Pauline är min vän, jag räknar henne som en vän.”