Magda & Ardeshir Hojjat

Intervju av Frida Rindevall
Foto av Fanny Rådvik

”(Ardeshir): Det är tack vare Magda att vi bor här. Det var hon som drömde om att flytta till den här lägenheten.

Och det är Pauline förtjänst också, hon har varit som en vän för oss. Hon har varit professionell även mot familjen som köpte vårt hus, opartisk och hjälpsam mot båda sidor. Som vi har hört har det varit likadant med alla som stött på Pauline. Alla har haft samma upplevelse. Alla visningar där Pauline har varit inblandad har fungerat väldigt bra.

För tjugo år sedan köpte vi en villa i Göteborg. Vi trivdes mycket bra, det var nära naturen och ett lugnt område. Vi fick en pojke för cirka 10 år sedan, jag reser bort väldigt ofta och jobbar utomlands. För Magda var det jobbigt att bo i en stor villa och ta hand om allt, huset och barnet. Hon började kolla litegrann på Hemnet.

(Magda): Jag var på visningen för en lägenhet i det här huset. Jag sa till min man att du måste kolla på denna lägenhet. Pauline övertygade honom att gå på visningen.

(Ardeshir): Jag var på väg till New York när Pauline ringde mig. Hon sa ’när du kommer tillbaka kan vi ordna en extravisning’. Magda och Pauline hade kommit överens. Okej sa jag, jag kommer till visningen. Och när jag såg lägenheten… jag var väldigt negativ från början. Tänkte på allt jobbigt med att flytta från villa till lägenhet. Men när jag såg lägenheten så blev jag väldigt förtjust.

”Jag gick på visning utan min man, för han ville inte flytta”

Magda

Det var lite surrealistiskt. Jag var på väg till New York, sen plötsligt skulle vi flytta. När vi kom in i lägenheten sa jag bara ’jag vill ha den här lägenheten’.

Pauline var väldigt hjälpsam. Hon gav telefonnummer till en bankman och bara efter en dag fick vi lånelöfte, det gick väldigt fort. Ett par dagar senare skrev vi på kontraktet. Pauline hjälpte oss att sälja huset också, vi var inte insatta i processen och hade inte heller tid. Men hon fixade allt åt oss. Jag var själv utomlands när vi sålde huset, så jag gav Pauline fullmakt. Magda var med. Det har fungerat väldigt bra och vi är väldigt glada.

Som person är jag väldigt bekväm, vi trivdes bra i huset vi hade från början. Det kändes tryggt att bo i samma hus. Men Magda såg annorlunda på det hela, hon ville ha en förändring i livet. Och tillsammans med Pauline övertygade hon mig.

Magda & Ardeshir Hojjat

Ålder: 44 och 55 år
Intressen: Fotografi, konst, mode och poesi
Bostad: 180 kvm i Hasselbladska Huset, Göteborg

Huset vi bor i är Hasselbladska huset. Viktor Hasselblad. Det byggdes 1875. Det är en speciell känsla som vi har för just den här lägenheten. Det är bostadens historia och karaktär som är väldigt speciell för oss. Husets historia är väldigt fascinerande.

Magda är väldigt intresserad av fotografi. Henne bror och morbror är yrkesfotografer. Och vi ser Operahuset och Götaälven från vår balkong. Vi är väldigt nära Avenyn. Nära jobbet. Det är en härlig lägenhet med fyra meter i takhöjd. Vardagsrummet är lite speciellt, med öppen spis och målningar i taket. Och så har vi ett stort runt rum, också med målningar i taket.

Den första lägenheten vi köpte var en mindre på 120 kvm. Men sen fick vi veta, genom Pauline, att en granne skulle flytta från en lägenhet på cirka 180 kvm med bättre utsikt. När vi köpte den större lägenheten var det genom en diskret försäljning. Om vi någon gång skulle sälja den här lägenheten skulle vi kunna tänka oss att sälja lite diskret till potentiella köpare. Pauline har det nätverket, vet vad hennes kunder vill ha.

Vi har goda vänner i Göteborg och det blir så, när vi bor så centralt, vid nyårsafton eller så vill folk gärna samlas hemma hos oss. Vi älskar att bjuda folk. Vi älskar att gå på restauranger och caféer. Och vi har den bästa restaurangen i huset, en japansk restaurang. En av de bästa i Göteborg. Ibland när vi har vänner på besök ringer vi restaurangen och hämtar upp maten till lägenheten.”