Föregående
Nästa
Alla bilder

Trettiotalscharm på ståndsmässiga Arkivgatan

Anmäl intresse
Adress
Arkivgatan 6
Område
Lorensberg
Kommun
Göteborg
Objekttyp
Bostadsrättslägenhet
Byggnadsår
1934
Boarea
43 kvm. Areauppgifter enligt bostadsrättsföreningen och säljaren
Antal rum
1.5 rok
Våning
1 av 5
Hiss
Ja
Avgift
2 234 kr/mån
Kommentar
Utöver månadsavgiften tillkommer individuell debitering för vatten och el samt gas. I avgiften ingår bredband.
Pris
3 295 000 kr | bud
Förening
Brf Arkivet
Andelstal
3.455%
Pantsatt
Ja
Övriga utrymmen
Det finns källarförråd och vindsförråd. Tvättstugan ligger på vinden och är inredd med två tvättmaskiner från Miele samt en torktumlare.
Parkering
Det finns 7 st reserverade parkeringsplatser på gården (varav 5 för medlemmar och 2 för butikerna). Just nu är det kö. Hyran är samma som boendeparkering för medlemmar. Boendeparkering finns i området. För mer information om områdets sträckning och priser, gå in på www.goteborg.se.
TV
ComHem
Internet
ComHem
Driftkostnad
Utöver månadsavgiften tillkommer;

Hushållsel 400 kr.
Hemförsäkring 200 kr.
Individuell förbrukningskostnad för värme, vatten och el samt gas. (I februari 2020 uppgick detta belopp till ca 200 kr).
Dessa kostnader är individuella och varierar beroende på förbrukning och avtal.

I avgiften ingår bredband.

Föreningen har tecknat kollektiv bostadsrättsförsäkring för alla medlemmar.

På en av Göteborgs innerstads mest eftertraktade adresser - Arkivgatan - välkomnas ni till denna väldisponerade 1.5a med vacker trettiotalscharm, detaljer, rymd och stora fönster. Bostaden erbjuder vardagsrum, kök, sovalkov och ett nyligen renoverat badrum.

Här bor ni på en lugn gata och utanför finner ni Avenyns rika utbud av stjärnkrogar och långa shoppingstråk. En kort promenad bort finns både Chalmers, Handelshögskolan samt ljuvliga Näckrosdammen.

Varmt välkomna in.

I hallen finns plats för avhängning. Härifrån nås kök, vardagsrum och badrum. Väggarna är målade i vitt och golvet belagt med ekparkett. Entrédörren är en säkerhetsdörr.

I köket är gemytligt och invid fönstret finns plats för matbord för ett mindre sällskap. Köket är utrustat med spis/ugn (naturgas), kyl/frys och diskmaskin. Från matplatsen skymtas vardagsrummet.

Vardagsrummet är väl tilltaget och här ryms både soffa och arbetsbord för den som önskar. Väggarna är målade i vitt och golvet belagt klassisk fiskbensparkett. Den yteffektiva planlösningen tillsammans med ljusinsläpp från väster och en generös takhöjd ger lägenheten en rymlig och luftig karaktär.

Sovalkoven har ett tyst läge längst in i lägenheten och här ryms en dubbelsäng.

Badrummet som renoverades 2016 nås från hallen. Väggarna är helkaklade i vitt och på golvet ligger ljusgrå klinker med värmeslingor (el). Badrummet är utrustat med dusch med vikbara glasväggar, handfat med kommod, spegelskåp, vägghängd toalett och handdukstork. Badrummet är förberett för tvättmaskin.

Arkivgatan är en av Göteborgs mest ståndsmässiga adresser och nr 6 är en rustik tegelfastighet anno 1934.

Allmänt om föreningen Brf Arkivet
Fastigheten Lorensberg 6:8 byggdes 1934 och består av 1 flerbostadshus i 6 våningar. Föreningen upplåter 21 stycken bostadsrättslägenheter, en hyresrättslägenhet samt 5 lokaler (2 butiker och 3 lagerlokaler) med hyresrätt fördelat på 1.313 kvm bostadsyta och 176 kvm lokalyta. Föreningen bildades och förvärvade fastigheten 2012.

Fastigheten har genomgått flera stora renoveringar som;

2013: Omläggning av tak, ommurning av fasad och skorstenar, renovering av fönster och dörrar mot gården och byttes till energiglas, underhåll av balkonger (omgjutning och breddning mot gatan med nya räcken och ommålning av balkongräcken mot gård).
2015: Renovering av butiksfönster och dörrar och byte till energiglas.
2016: Byte av fastighetens el-, vatten- och avloppsstammar. I maj kommer värmestammarna i källaren och alla termostater att bytas. I samband med detta så ses även alla element över.
2016-2017: Stambyte.
2019: Trapphusrenovering.

Se vidare föreningens Årsredovisning.

Varmt välkomna till visning - vi följer Folkhälsomyndighetens riktlinjer och värnar om allas hälsa varför våra visningar är bokade och anmälan krävs.

Ansvarig mäklare

Pauline Ancevska
Pauline Ancevska
Fastighetsmäklare | JUR KAND.
0708-700 750
[email protected]

Anmäl intresse

HitCounter