Föregående
Nästa
Alla bilder

Internationell atmosfär på en av stadens finaste adresser

Anmäl intresse
Adress
Södra Hamngatan 5
Område
Inom Vallgraven
Kommun
Göteborg
Objekttyp
Bostadsrättslägenhet
Byggnadsår
1895
Boarea
ca 90 kvm
Antal rum
2.5 rok
Våning
0
Hiss
Nej
Avgift
4 178 kr/mån inkl. Värme, VA och Grundutbud TV
Pris
5 500 000 kr | bud
Förening
Brf Lilla Torget
Lägenhetsnummer
31
Andelstal
1.79%
Pantsatt
Ja
Övriga utrymmen
Förråd (entréplan)
Cykelrum
Parkering
Parkering finns bl.a. i Otterhällegaraget som hanteras av Apcoa Parking. Separat kö. För Brf Lilla Torget är kostnaden per månad 1400 kr exkl. moms. Vidare information se länk nedan
TV
ComHem
Internet
ComHem
Driftkostnad
Hemförsäkring 150 kr/mån
Hushållsel 200 kr/mån
Driftskostnaden kan variera med hänsyn till förbrukning och avtal.

Vacker våning i ståtlig fastighet med förstklassigt läge. Ett boende med internationell atmosfär och hög kvalité på en av stadens finaste adresser. Egen entré, spatiösa fönster, sekelskiftesdetaljer och slående takhöjd.

Ett ljuvligt boende med en alldeles egen entré, att nås genom den kullerstenbelagda, rofyllda och grönskande innergården. Höga, synnerligen tilltagna, vackra fönster och dörrpartier i romantisk stil samt en entré/uteplats, välkomnar en varmt in.

En underbart tilltagen takhöjd och en genomgående rymd. Eleganta djupa fönsterbrädor i kalksten. Vackert trägolv (furu) och spotlights.

Vardagsrum och kök i sällskaplig öppen planlösning med en takhöjd om ca 3 m. Stor matsalsdel i ett vackert ´tornrum´, som med lätthet kan göras om till ett ytterligare rum om önskvärt. Vardagsrumsdel att disponeras efter egen smak.
Köket, exklusivt och stilrent från Kvänum med fullutrustad maskinpark och bänkskiva i kalksten.

Ett sovrum av känsla ´master´. Synnerligen tilltaget med fina förvaringsmöjligheter bakom skjutdörrsgarderob.

Badrum i charmerande stil med egen tvättavdelning.

Och till detta arbets/gästrummet som också skulle kunna användas som en stor klädkammare (teoretiskt en halva).

Bostadsrättsföreningen Lilla Torget registrerades 2006 och köpte fastigheterna Inom Vallgraven 53:14 och Inom Vallgraven 53:17 år 2010. Tidigare fastighetsägare var Wallenstam som lät genomföra en större ombyggnad av fastigheten och iordningställa 55 unika lägenheter. Föreningen har i sin ägo tre sammanlänkade huskroppar i äldre stil, Wijkska huset, Atlantica Huset och Otterhällehuset. Wijkska huset uppfördes 1853-1929, Atlanticahuset 1807-1922 och Otterhällehuset byggdes år 1895. Fastigheternas adresser är Lilla Torget 1 och Södra Hamngatan 5-7 och fastigheterna är unika med sin blandning av modern bekvämlighet, läge och sin 160 år långa historia. Föreningen består av 55 lägenheter med bostadsrätt samt fyra lokaler med hyresrätt. I lokalerna huserar välrenommerade Fiskekrogen bl.a. Brf Lilla Torget är en äkta bostadsrättsförening och föreningens tomt är friköpt, vilket innebär att de inte påverkas av eventuella justeringar av tomträttsavgälden.

Fastigheterna är i mycket gott skick då de har totalrenoverats under 2011-2013 (fasader, tak trapphus, hiss, gårdar, stammar etc). Detta innebär att inga stora renoveringar kommer att behövas inom närmsta tiden utan endast löpande underhåll. Under 2015 slutfördes garantibesiktningen av föreningens fastigheter och samtliga lägenheter.

SBC sköter den ekonomiska förvaltningen och Nybloms Fastighetsservide tar hand om fastighetsskötseln. Fastigheten är fullvärdesförsäkrad genom Länsförsäkringar där ett kollektivt bostadsrättstillägg för medlemmarna ingår. Föreningens policy för andrahandsuthyrning är enligt föreningens stadgar och gällande lagregler och beviljas genom styrelsen. Överlåtelseavgift och pantsättningsavgift tas ut i enlighet med föreningens stadgar och betalas av köparen.

Sophanteringen finns i källaren och till lägenheten disponeras ett källarförråd. Från gården nås cykelförrådet och det finns ingen gemensam tvättstuga i huset. Kabel-tv (grundutbud) från Com Hem ingår i avgiften och bredband finns indraget i fastigheten via Com Hem (ingår ej i avgiften).

Varmt välkomna till visning och vidare funderingar.

Ansvarig mäklare

Pauline Ancevska
Pauline Ancevska
Fastighetsmäklare | JUR KAND.
0708-700 750
[email protected]
Pauline Ancevska
Sofia Berglén
Fastighetsmäklare I CIV EK.
0705-561 935
[email protected]

Anmäl intresse

HitCounter