Föregående
Nästa
Alla bilder

Ett alldeles unikt gårdshus mitt i centrum

Anmäl intresse
Adress
Stureplatsen 2 C
Område
Heden Lorensberg
Kommun
Göteborg
Byggnadsår
1889
Boarea
67 kvm
Biarea
30 kvm
Antal rum
3 rok
Hiss
Nej
Förening
Brf Smaragden 3
Andelstal
5.54%
Pantsatt
Ja
Parkering
För folkbokförd i stadsdelen kan tillstånd för boendeparkering ansökas hos Göteborgs Stad, tfn 031-368 25 65 alt. www.goteborg.se
TV
ComHem
Internet
ComHem
Driftkostnad
Hemförsäkring 200 kr/mån
Hushållsel 300 kr/mån
Driftskostnaden kan variera med hänsyn till förbrukning och avtal

Ett alldeles unikt gårdshus mitt i centrum.

Mellan Lorensberg och Trädgårdsparken, intill Heden, med närheten till Avenyn, Drottningtorget och Ullevi finns en ovalformad fastighet Anno 1889 vackert stoltserande som inte går någon obemärkt förbi.

På innergården, rofyllt och idylliskt beläget, finner vi detta alldeles unika gårdshus. Pittoreskt och charmerande. Tre våningar med en totalyta om 97 kvm (67 kvm boarea och 30 kvm biarea enligt uppmätning), fördelade på tre rum och kök, badrum och gästwc. Till detta en underbar altan/uteplats och balkong samt med möjlighet att ansöka om bygglov för terrass. Varsamt och exklusivt renoverat in i minsta detalj. Och endast två ägare de senaste 25 åren. Säreget onekligen.

Ni välkomnas varmt in.

Vi möts av detta underbara hem redan i entréplanet. Rejäla vita putsade väggar och ett vackert Carrara klinkergolv (specialbeställt från Italienska Valleunga genom Svenska Kakels arkitektavdelning). En hall med yta ljuvligt användbar som arbetsrum. Förvaring i klädkammare och en gästwc.

Intill har vi gästrummet med plats för såväl säng som fåtöljer. Förvaringsmöjligheterna är goda bakom skjutdörrsgarderob.

Vi tar oss upp en våning. Trappan är bedårande med dess platsbyggda smidesräcke.

Vardagsrum och kök är i öppen planlösning. Och från detta plan når vi en härlig balkong i väster.

Köket är platsbyggt och pryds med bänkskiva i Silestone marmor. Maskinparken är komplett samt påkostad från bl a Smeg (integrerad kyl/frys, kombinerad ugn/mikro, induktionshäll, fläkt samt diskmaskin). Färgtonerna är grå och på golvet ligger ett fantastiskt borstat plank i tobaksgrå. Köket är också utrustat med kombinerad tvättmaskin/torktumlare.

Badrummet är exklusivt med Carrara klinker och kakel, även dessa från Italienska Valleunga. Inredningen är påkostad från bl a Miller.

Ännu ett plan upp och vi finner det underbara sovrummet med klädkammare. Härlig rymd och fantastiskt ljus. På golvet ligger det vackra borstade planket liksom på mellanvåningen. Ett tilltaget förråd finns att tillgå praktiskt utmed trappan. På detta plan har man möjlighet att ansöka om bygglov avseende terrass.

Vattenburen golvvärme finns överallt i huset förutom i wc på entréplan.

Alla foder och lister är nya i huset. Innerdörrar och handtag likaså. Väggar är flyttade och borttagna. Takhöjden i huset är framtagen.

BRF Smaragden 3 är en äkta bostadsrättsförening med 15 lägenheter i Göteborg. Föreningen bildades år 1984.

Hjärtligt välkomna att uppleva detta mycket vackra och unika boende mitt i innerstaden.

Ansvarig mäklare

Pauline Ancevska
Pauline Ancevska
Fastighetsmäklare | JUR KAND.
0708-700 750
[email protected]
Pauline Ancevska
Sofia Berglén
Fastighetsmäklare I CIV EK.
0705-561 935
[email protected]

Kontakt

HitCounter