Föregående
Nästa
Alla bilder

Sober och stilren i tre väderstreck

Anmäl intresse
Adress
Fredriksdalsgatan 5 A
Område
Fredriksdal
Kommun
Göteborg
Byggnadsår
1949
Boarea
ca 52 kvm
Antal rum
2 rok
Hiss
Nej
Förening
Brf Fredriksdalsgatan 5
Andelstal
2.8%
Pantsatt
Ja
Övriga utrymmen
Fastigheten har två gemensamma tvättstugor för allas förfogande, värmecentral, skyddsrum, lägenhetsförråd, cykelrum.

Båda tvättstugorna är utrustade med två tvättmaskiner, två torktumlare och ett torkrum i vardera. I tvättstuga 1 finns det dessutom en mangel. Det går inte att boka båda rummen på samma gång.

Man kan tvätta under 3 pass/tvättrum per månad och alla dagar i veckan mellan följande tider: 07.00-12.00, 12.00-17.00,17.00-22.00. Bokningen sker med hjälp av en tagg som också används för att komma in i tvättstugorna. När bokningstiden är slut går det inte längre att komma in med taggen.

Föreningen har ett soprum utanför byggnaden där det finns kärl för återvinning av glas, plast, metall, kompost, papp, papper och plast, samt för övriga sopor.

Till lägenheten finns ett vindsförråd och ett källarförråd.
Parkering
Föreningen har 9 parkeringsplatser intill den södra gaveln som hyrs av restaurangen samt de boende. Kösystem tillämpas. Gratis parkering på gator i anknytning
TV
Ansluten till kabelnät. Leverantör: Com Hem/Bredbandsbolaget
Internet
Fiber-LAN (Bredbandsbolaget) och via kabel-TV (Com Hem)
Driftkostnad
Hemförsäkring 150 kr/mån.
Hushållsel 250 kr/mån.
Driftskostnaden kan variera med hänsyn till förbrukning och avtal

Väldisponerad och genomgående planlösning med fönster i tre väderstreck (gavel), balkong i västerläge samt totalrenoverad med finess.

Nära till kommunikationer, stora matvarubutiker (Willys och ICA Maxi) samt friskvårdskedjan Nordic Wellness. Liseberg och Chalmers inom promenadavstånd.

Varmt välkomna in.

Hall i genomgång med överblick av lägenhetens samtliga rum. Här finns tre inbyggda garderober. Ett ekparkettgolv som är genomgående i lägenheten.

Hallen tar oss till ett rymligt kök - påkostat och stilfullt renoverat i mörk interiör.  Integrerad kyl/frys och diskmaskin. Vidare induktionshäll och ugn samt fläktkåpa i rostfritt. Här finns goda arbetsytor och förvaring, Intill fönstret ges en naturlig plats för en matgrupp.

Vardagsrummet är rymligt och ljust med dess fönster i två väderstreck. I anknytning finner vi lägenhetens balkong som är belägen i västerläge mot grönskan som omfamnar fastigheten.

Sovrummet är ljust och tilltaget. Här finns gott om plats för dubbelsäng och tillhörande möblemang.

I badrummet som stamrenoverades 2016, i föreningens regi, ligger ett mörkt golvklinker och väggarna kläs med vita kakelplattor. Duschen skärmas av bakom en vikbar glasvägg. Utöver det är badrummet utrustat med toalett, tvättställ med kommod samt spegelskåp och handdukstork. Tvättmaskin går att sätta in för den som önskar för extra bekvämlighet.

Allmänt om föreningen
Brf Fredriksdalsgatan 5 ligger i Södra Centrum med promenadavstånd till city. Föreningen Brf Fredriksdalsgatan 5 är en äkta bostadsrättsförening och innehar tomträtten till fastigheten Krokslätt 40:1. Föreningen består av 32 lägenheter med bostadsrätt, 4 lägenheter med hyresrätt, 2 garageplatser som används som förråd samt 2 lokaler. Fastigheten består av två sammanhängande huskroppar med 6 trappuppgångar i tre våningsplan med lägenheter, källare och vind.

Föreningen innehar tomträttsavtal och tomträttsavgälden regleras vart 10:e år. Nuvarande avtal sträcker sig fram till 2019 och har nyligen omförhandlats. Den ekonomiska förvaltningen sköts av Bredablick Förvaltning. För mer information, se årsredovisningen.

Föreningen har nyligen genomgått och färdigställt stora renoveringar som innefattar stamrenovering och byte av all el i gemensamma utrymmen. Föreningen har även omförhandlat tomträtten för 2019. Den 1 januari 2019 höjdes avgiften med 3 procent. Tidigare har det varit mindre höjningar varje år för att kunna finansiera stamrenoveringen.

För mer information besök gärna föreningens hemsida: http://fredriksdalsgatan5.se/index.html

Renoveringar - Utförda och planerade
Renoveringar i urval:
2013: Dränering av fastigheten och uppfräschning av trappuppgångarna
2014: Tvättning av balkonger och mindre takrenovering
2016 : Under stamrenoveringen byttes samtliga avloppsrör ut och en totalrenovering av alla badrum gjordes. Förutom det byttes även all el ut i de allmänna utrymmena och ny armatur sattes upp. Jordad el drogs även fram till varje lägenhet och nya el centraler sattes upp. Mätarskåpen förflyttades till källaren.

Kommande/pågående renoveringar:
Under 2018 har det uppförts en ny underhållsplan av föreningens förvaltare Breda Blick som ska ligga till grund för framtida budget.

2018: Källardörrar kommer att bytas ut och det kommer att finnas portkod till cykelförråden.
2019: Planeras att göra en nybyggnation av balkonger då dessa även kommer att förstoras i enlighet med dagens regelverk. Balkongrenoveringen kommer att bekostas av föreningen.
2019: Genomgång av grund.
2019/20: Målning av tak/fönster.

Övrigt
Under 2019 kommer kostnaden för sophantering och kabel-tv sänkas då föreningen tecknat Breda blicks ramavtal. Styrelsen har dessutom omförhandlat ett lån i slutet av 2018 och kommer även omförhandla ett äldre lån 2019 som gör att föreningen får ner kostnaderna.

Varmt välkomna!

Ritningar

Ansvarig mäklare

Pauline Ancevska
Pauline Ancevska
Fastighetsmäklare | JUR KAND.
0708-700 750
[email protected]
Pauline Ancevska
Sofia Berglén
Fastighetsmäklare I CIV EK.
0705-561 935
[email protected]

Kontakt

HitCounter