Föregående
Nästa
Alla bilder

Högt, ljust och en fantastisk grönskande vy

Anmäl intresse
Adress
Kallebäcksvägen 13 B
Område
Kallebäck
Kommun
Göteborg
Byggnadsår
1961
Boarea
ca 59.2 kvm
Antal rum
2 rok
Hiss
Ja
Förening
HSB Brf Kallkällan
Andelstal
0.18918%
Pantsatt
Ja
Övriga utrymmen
Källarförråd
Tvättstuga med torkrum
Cykelförråd
Barnvagnsförråd
Hobbyrum
Föreningslokal
Parkering
Det finns tre olika sorters garage i föreningen: Kallgarage (259 kr/ mån), varmgarage (355 kr/månad) och separat varmgarage (431 kr/mån). Till garageplatserna är det separat kö. Parkering utomhus kan hyras för 91 kr/mån. Föreningen strävar efter att alla medlemmar som vill ha en p-plats skall få. För mer information om kötider kontakta fastighetsskötaren på [email protected] I området finns även betalparkering för gäster.
TV
Bredbandsbolaget
Internet
Bredbandsbolaget (250Mbit/s fiberinternet ingår i månadsavgiften)
Driftkostnad
Hemförsäkring 150 kr/mån
Hushållsel 200 kr/mån
Driftskostnaden kan variera med hänsyn till förbrukning och avtal

Varmt välkomna till våning nio av elva och en ljus samt rofylld bostad med en fantastisk vy över grönskan. En trevlig disponering med ett tilltaget vardagsrum i delvis öppen planlösning mot kökets matsalsdel. Beskåda vidare den vackra fiskbensparketten i original i vardagsrummet. Ett stort sovrum med goda förvaringsmöjligheter bakom garderobsvägg och en härlig inglasad balkong i sydostläge. Ett praktiskt kök i stilrent vitt, utrustat med spis/ugn, kombinerad kyl/frys, fläkt och diskmaskin. Smakfullt klickgolv i mörkgrå ton samt mosaik ovan diskbänken. Till detta en stor klädkammare och en rymlig hall. Även i hallen ett klickgolv i mörkgrå ton. Badrummet är helkaklat och renoverat i samband med stambytet i föreningen 2009-2010. Plats för tvättmaskin finns om önskvärt.

I Kallebäck bor man med närheten till centrum men ändå med naturen som granne. En kort promenad och man når Delsjön där man finner löpspår, badplats, golf m.m. I Kallebäck finns vidare en NETTO-butik, frisörer mm. Inte minst finns bra utbud av förskolor, både kommunala och ett kooperativ. På några minuters bilfärd når man ICA Maxi och Willys på Mölndalsvägen. Kollektivtrafiken tar en till Liseberg och Korsvägen på ca 10 minuter (cykel ca 10 minuter).  Kallebäck har en mycket positiv utveckling framför sig, där flera nybyggnadsprojekt för handel, kontor och boende i olika former planeras. Detta kommer bidra till ökat serviceutbud, fler mötesplatser och en ännu trevligare stadsdel inom de närmsta åren.

HSB Brf Kallkällan bildades år 1958 och äger sju fastigheter med adress Gräddgatan 2-10, Ostgatan 2-22 samt Kallebäcksvägen 11 och 13.  Sammanlagt finns 443 bostadsrättslägenheter samt två hyreslägenheter varav den ena disponeras som gästlägenhet för medlemmarna. Husen uppfördes 1961. Föreningen har också 8 lokaler. 
 
Utförda renoveringar: 
2016 Uppgradering av fiberinternet från 100Mbit/s till 250Mbit/s.
Renovering norr-fasad på Kallebäcksvägen 11A. 
Renovering av tvättstugor med byte av vissa av maskinerna samt byte av avloppsstammar i bottenplattan.
Renovering av lekplats mellan Kallebäcksvägen 11 och 13.
2015 Takomläggning på Ostgatan 18-22 samt Gräddgatan 6-10.
Installation av fiberinternet via bredbandsbolaget.
Renovering norr-fasad på Kallebäcksvägen 13A, färdigställd 2016. 
2014 Takomläggning på Ostgatan 2-8 samt Ostgatan 12-16. 
2013 Förändrad sophantering. Renovering av samlingslokalens kök. Sanering av PCB-haltig färg på Kallebäcksvägen 11-13. 
2012 Byte av belysningar i trappuppgångar och våningsplan. 
2010 Byte av flera tvättmaskiner och torktumlare. 
2007- 2009:  Byte av stammar samt samtliga badrum. Tilläggsisolering av fasad och vindsutrymme. Fasadrenovering. Fönsterbyten. El-renovering.  Ventilationssystemet renoverat. Balkongrenovering.

Kommande renoveringar: Föreningens fastigheter är i mycket bra skick efter den omfattande renoveringen. Inga stora renoveringsbehov inom de närmsta åren förutom det som finns i underhållsplanen. Ett lyft av entréerna och hissarna ligger i underhållsplanen. 

Ekonomi: Föreningens ekonomi är god. I nuläget är avgiftshöjningar inte planerade. 

Gemensamma utrymmen: 
Gästlägenhet. Det finns en lägenhet i entréplan på Ostgatan 16 som kan hyras av medlemmarna som övernattningslägenhet för besökande. Lägenheten har fyra sängplatser, dusch och kök med matplats. Föreningslokal. Kan lånas för tillställningar. Lokalen har plats för ca 60 personer och ligger på baksidan av Ostgatan 18-22.
Grillar. På innergårdarna finns grillar uppsatta.
Hobbyrum. Föreningen har ett hobbyrum där medlemmarna kan pyssla och snickra. 
Källarförråd. Varje lägenhet har ett källarförråd om ca 2-6m2 i samma hus som lägenheten. Källarförråden har låsbara dörrar och rejäla plankväggar.  Matkällare. I föreningen finns även s.k. matkällarförråd som kan hyras för 10kr/månad. 
Cykelförråd. Gemensamma cykelförråd för samtliga boende finns och det går också att hyra en plats i mindre cykelförråd med högst 8 platser för 10kr/månad. 
Tvättstuga. I varje hus finns 2-3 tvättstugor som medlemmarna kan utnyttja. 

Förvaltare: HSB sköter den ekonomiska förvaltningen och även till viss del den tekniska förvaltningen.  Ovanstående information grundas på information årsredovisningen och hemsidan: http://brfkallkallan.se/. 
För att bli medlem i bostadsrättsföreningen krävs medlemskap i HSB mot en kostnad av 525 kr/person. Årsavgiften är 300 kr.

I stadsdelens närhet finns bl.a. fantastiska Delsjöreservatet med möjligheter till underbara promenader, bad mm. Förbindelserna till och från stadsdelen är mycket goda med flera busslinjer, nattbuss och gångavstånd till spårvagn. Från Kallebäck når man snabbt både E6/E20 och riksväg 40.

Välkomna till Kallebäck och visning!

Ritningar

Ansvarig mäklare

Pauline Ancevska
Pauline Ancevska
Fastighetsmäklare | JUR KAND.
0708-700 750
[email protected]
Pauline Ancevska
Daniel Hagstedt
Koordinator
0760-022 610
[email protected]

Kontakt

HitCounter