Föregående
Nästa
Alla bilder

Terrass i söder med vy över hamninloppet

Anmäl intresse
Adress
Kungsgatan 7 B
Område
Kungshöjd
Kommun
Göteborg
Byggnadsår
1935
Boarea
ca 72 kvm
Antal rum
3 rok
Hiss
Ja
Förening
Brf Carolus Star
Andelstal
4.84%
Pantsatt
Ja
Övriga utrymmen
Källarförråd
Tvättstuga
Parkering
För folkbokförd i stadsdelen kan tillstånd för boendeparkering ansökas hos Göteborgs Stad, tfn 031-368 25 65 alt. www.goteborg.se
TV
ComHem
Internet
ComHem
Driftkostnad
Hemförsäkring 200 kr/mån
Hushållsel 300 kr/mån
Driftskostnaden kan variera med hänsyn till förbrukning och avtal

Kungsgatan med sina vackra tegelfastigheter, mångfalden av restauranger och kaffebarer samt det trevliga folkmyllret.

Varmt välkomna till Kungsgatan 7 B. En tidsenlig 1930- tals funkisfastighet. Genom den lungt belägna entrén mot Luntantugatan, med den vackra tidsenliga hissen tar vi oss upp till femte våningen. Härifrån, en trapp upp till våning 6 och till den privata samt nyproducerade vindslägenheten från 2016.

Vi möts av en stilren och exklusiv atmosfär. En öppen sällskaplig planlösning. En assymetrisk takhöjd i knock. Spotlightsskenor. Spröjsade fönster. Takkupor. Takfönster. Terrass i söder med en vy över hamninloppet. Något utöver det vanliga onekligen!

Interiören/materialvalen går i en sober grå ton.Beskåda bl. a det strama köket från exklusiva Italienska Varenna Poliform. Fullutrustat med ugn, spis, fläkt, integrerad diskmaskin och kyl samt frys.

Ett badrum, helkaklat i ljuvligt grått. Utrustat med golvvärme, handdukstork samt tvättmaskin och torktumlare.

Och ett särpräglat rum som i dagsläget används som en stor klädkammare,

Genomgående vacker enstavsparkett i vitpigmenterad ask.

Lägenheten är förtecknad 3 rok. Nuvarande ägare har dock i samband med nyproduktion valt att inte låta bygga upp väggarna till det tredje rummet. Lägenheten är sålunda i dagsläget 2 rok. Om önskvärt av köparen åtar sig nuvarande ägare på sin bekostnad att föra upp väggarna till det tredje rummet såsom ursprungligt planerat.

Brf Carolus Star. Fastighet uppfördes år 1934. Husets arkitektur präglas av 30-talets strama stil med raka linjer och stora fönsterpartier. Fastigheten har varit en av Göteborgs första biosalonger med över 300 sittplatser- Carolus. 1975 bytte biosalongen ägare och därmed namn till Star och tio år senare upphörde bioverksamheten.

Föreningen köpte fastigheten år 2005 och antog namnet Brf Carolus Star för att föra vidare en del av husets historia. Föreningen äger sin mark och består idag av 30 lägenheter med bostadsrätt samt en lokal med hyresrätt.

Föreningen har låtit göra många stora renoveringar i fastigheten och kan stoltsera med ett mycket välhållet och tidsenligt funkishus. Under 2007 genomgick fastigheten en stor renovering då VA- och elstammar byttes och badrummen samt den gemensamma tvättstugan renoverades. Samtidigt uppförde och renoverade föreningen 5 lägenheter belägna på våning 1, som såldes under samma år och bidrog med kapital till föreningen. Under 2010 renoverades fasaden mot innergården och en OVK-besiktning samt energideklaration utfördes. Under 2011 genomgick fastighetens yttre skal en omfattande renovering då man lät lägga om taket samt renovera balkonger, fönster samt fasaden mot Kungsgatan och Luntantugatan. Under 2012 drabbades föreningen av flertalet vattenläckor. Detta har resulterat i att samtliga varmvattensrör/ledningar bytts ut. I början av 2014 bytte man entréporten till en massiv träport som är placerad i liv med fasaden samt målade om entrén och under samma år installerades ett nytt digitalt porttelefonsystem. Under 2015 byttes torkskåpet i tvättstugan ut. Under 2016 avyttrades delar av föreningens råvind och en ny lägenhet uppfördes och två biytor integrerades till befintliga lägenheter på högsta originalplan. Under föregående har även föreningen arbetat fram en underhållsplan som sträcker sig ända fram till 2045. 2017 OVK-besiktning. Vidare utfördes rensning av ventilationskanal och S/F-system. 2018 installerades gruppavtal via fiber från Bahnhof.

Den ekonomiska och tekniska förvaltningen sköts av Bredablick.

Den gemensamma tvättstugan nås från entréplan och är utrustad med två tvättmaskiner, två torktumlare samt ett torkskåp. På den låsta innergården parkeras cyklar och här nås sophanteringen. På innergården disponerar föreningen även fyra p-platser. Samtliga p-platser är upptagna i dagsläget och när en plats blir vakant tillfaller den personen i kön som bott längst tid i huset. I området gäller boendeparkering, beteckning C.

För mer information om föreningen besök föreningens hemsida www.brfcarolusstar.se.

Ni välkomnas varmt till visning.

Ritningar

Ansvarig mäklare

Pauline Ancevska
Pauline Ancevska
Fastighetsmäklare | JUR KAND.
0708-700 750
[email protected]

Kontakt

HitCounter