Föregående
Nästa
Alla bilder

Stilren funkis i Linné

Anmäl intresse
Adress
Övre Husargatan 5
Område
Linné
Kommun
Göteborg
Byggnadsår
1936-37
Boarea
ca 44 kvm
Antal rum
2 rok
Hiss
Ja
Förening
Brf Öfvre Husaren
Andelstal
2.42%
Pantsatt
Ja
Övriga utrymmen
Vindsförråd
Tvättstuga på vinden
Gemensam uteplats på innergården
Barnvagnsrum
Cykelparkering på gården
Parkering
För folkbokförd i stadsdelen kan tillstånd för boendeparkering vidare ansökas hos Göteborgs Stad, tfn 031-368 25 65 alt. www.goteborg.se.
TV
ComHem
Internet
Valfri leverantör
Driftkostnad
Hemförsäkring 150 kr/mån
Hushållsel 200 kr/mån
Driftskostnaden kan variera med hänsyn till förbrukning och avtal

Funktionalismen är framträdande med sin fulländade planlösning där de ca 44 kvm är utnyttjade på bästa sätt. Öppen planlösning och rymliga sociala ytor för gott umgänge. Stor balkong med luftiga vyer. Härligt ljusinsläpp från stora fönsterpartier i vardagsrum med breda fönsternischer i äkta funkisanda. Likaså i sovrummet. Vidare bevarad, påkostad och i allra bästa skick.

Den nyrenoverade hissen tar en bekvämt upp till andra våningen. En välkomnande hall med fina förvaringsmöjligheter bakom en tilltagen skjutdörrsgardeob. På golvet klinkers. Häifrån ges en trevlig inblick i både köket och vardagsrummet. Många infällda spolights ger en behaglig atmosfär åt hela bostaden. På golvet ligger en vacker parkett och väggarna är vitmålade. En kraftig säkerhetsdörr installerades av föreningen 2008 och ger extra ro i lägenheten. Plats för avhängning och extra förvaringsutrymme i form av en djup originalgarderob intill köket.

Det stilrena köket renoverades nyligen och ger utrymme för en trivsam matplats. Påkostad köksinredning med klassiska släta luckor hela vägen upp till tak. Bänkskiva i ek och kakel i granitgrå ton. Vitvarorna består av en inbyggnadsugn, köksfläkt, induktionshäll, integrerad diskmaskin samt kombinerad kyl och frys.

Det otroligt ljusa vardagsrummet ger plats för både soffgrupp, tv-möbel och fåtöljer. Härifrån nås vidare den trevliga balkongen.

Sovrummet är rofyllt och det ges plats för en 180 cm säng. Dörren in är att beskåda. Restaurerade snickerier från 30-talet. Bedårande!

Och badrummet. Helkaklat med tvättmaskin och dusch. Stilrent.

Byggnaden uppfördes 1936 på adressen Övre Husargatan 7. Brf Öfvre Husaren 769611-6214, förvärvade fastigheten Kommendantsängen 7:19 och Kommendantsängen 7:20 år 2007. Fastigheten är friköpt.

Byggnaden inrymmer 29 lägenheter upplåtna med bostadsrätt och 1 lägenhet med hyresrätt om 1900 kvm samt 4 lokaler om 465 kvm upplåtna med hyresrätt.

Brf Öfvre Husaren registrerades 2004-11-09. Föreningens nuvarande ekonomiska plan registrerades 2007-05-29 och nuvarande stadgar registrerades 2010-09-17 på Bolagsverket.

Genomförda renoveringar:
Det genomfördes en ROT-renovering av fastigheten under början av 80-talet där el- och avloppsstammarna i huset byttes. Föreningen har inga planer på någon stamrenovering framöver. Under 2007 renoverades hissarna och installation av digitaltvmottagning. Under 2008 genomfördes ommålning och uppfräschning av trapphus, byte av lägenhetsdörrar till säkerhetsdörrar och nya postboxar sattes in. Under 2010 byggde föreningen en gemensam terrass på innergården med blomster, utemöbler och grillmöjligheter. 2014 bytte man ut alla fönster samt balkongdörrar mot Övre Husargatan mot mer isolerande 3-glas fönster. Detta bekostades delvis genom bidrag från kommunen. Mindre underhåll har också gjorts tex, nya ljuskronor i entreérna, nya informationstavlor, byte till säkerhetsdörrar in till källarförråd och nya utemöbler till innergården. Under 2015 har hissarna och tvättstugorna renoverats. Vidare nya säkerhetsdörrar till allmäna utrymme. 2016 ny takbeläggning över restaurangutbyggnad. Målning av fönster mot innegård.

Kommande renoveringar:
En långsiktig underhållsplan finns och sträcker sig till 2041 med start
2022 med omläggning av tak
2027 fasaden ses över
2032 nytt värmesystem

Se vidare föreningens Årsredovisning 2016, bilaga.

Ekonomisk förvaltning utförs av SBC.

På Övre Husargatan bor man med närhet till allt vad Linnéstaden har att erbjuda. Utanför dörren avlöser små charmiga kvartersbutiker och restauranger varandra och alldeles i närheten finns bland annat Spisa, Vino Tapas, Bistro Italiano, Burgersson, Franska Bageriet, surdegsbageriet Alvar & Ivar och femtiotalsinspirerande Egg & Milk som erbjuder fantastisk brunch. Handelshögskolan och myllrande Vasagatan med restauranger och butiker har ni så gott som inom synhåll liksom gemytliga stråken i Haga. På några minuters promenad når ni natursköna Slottsskogen, perfekt för er som gillar att motionera eller bara att botanisera bland djur och natur. Härifrån är det sedan bara ett stenkast till vackra naturreservatet Änggårdsbergen med Göteborgs Botaniska trädgård som allmänt anses vara en av de ledande i världen. Även välsorterade mataffärer och kommunikationer finns inom bekvämt avstånd till lägenheten.

Varmt välkomna till visning.

Ritningar

Ansvarig mäklare

Pauline Ancevska
Pauline Ancevska
Fastighetsmäklare | JUR KAND.
0708-700 750
[email protected]
Pauline Ancevska
Sofia Rostedth
CIV EK.
0709-296 629
[email protected]

Kontakt

HitCounter