Föregående
Nästa
Alla bilder

Charmerande, välplanerad och ljus med underbar balkong i söder

Anmäl intresse
Adress
Blåhammarsgatan 5
Område
Bagaregården
Kommun
Göteborg
Byggnadsår
1942
Boarea
45.9 kvm
Antal rum
2 rok
Hiss
Nej
Förening
HSB Brf Blåhammarsfjället
Andelstal
1.27486%
Pantsatt
Nej
Övriga utrymmen
Källarförråd
Tvättstuga
Samlingslokal
Gästlägenhet
Bastu
Gemensam uteplats
Parkering
Föreningen har totalt 40 st parkeringsplatser med eluttag utmed Ottfjällsgatan och Blåhammarsgatan. I dagsläget är det en separat kö till dessa parkeringar (vidare information ges av föreningen). På angränsande Vidkärrsgatan är det fri gatuparkering. Finns även 1h-parkeringar på ovanliggande Sofiagatan att tillgå. Mer information om föreningens P-platser finns på föreningens hemsida: www.blahammarsfjallet.se
TV
TV och Bredband Föreningen har ett gruppavtal med ComHem Bredband vilket innebär att tv, bredband och telefoni är inkluderat i månadsavgiften. Kanalpaket som ingår är TV-Bas, och bredbandet har en hastighet på 100 Mbit. För mer information, gå in på www.comhem.se
Internet
Se ovan.
Driftkostnad
Hemförsäkring 150 kr/mån.
Hushållsel 250 kr/mån.
Driftskostnaden kan variera med hänsyn till förbrukning och avtal

Varmt välkomna till ljuvliga Östra Centrum och denna välplanerade samt ljusa tvåa i genomgång där varje kvadratmeter kommer till sin rätt.

Hall
Ljus hall som förbinder bostadens samtliga rum. På golvet ligger ett plankgolv.

Kök
Väldisponerat kök i vinkel med gott om skåpsförvaring. Här finns spis, ugn, fläkt och kyl/frys. Plats för matgrupp till vänster om köksdelen. På golvet ligger en valnötsparkett.

Badrum
Helkaklat badrum. Här finner man dusch, WC och handfat samt tvättmaskin.

Vardagsrum
Rymligt och ljust vardagsrum som med lätthet inrymmer såväl soffgrupp, förvaring som arbetshörna om så önskas. Vid väggen mot badrummet finns en mindre klädkammare. På golvet ligger ett plankgolv.

Balkong
Trevlig balkong i söderläge med plats för utemöbler. Nås från vardagsrummet.

Sovrum
Sovrum med plats för dubbelsäng och tillhörande sängbord. Förvaring finns i två garderober. På golvet ligger ett plankgolv.

Bostadsrättsföreningen
BRF Blåhammarsfjället ligger i kanten av Strömmensberg som är ett lugnt och trevligt område med både flerfamiljshus och villor. Gång och cykelavstånd till populära Delsjöområdet med härlig natur och fina promenad och strövområden, samt badplatser (Härlanda tjärn och Delsjön).

Blåhammarsfjällets hus uppfördes vid början av 1940-talet i tidstypisk funkisstil. Föreningen är en medelstor förening med 80 lägenheter, 40 parkeringsplatser, förråd, 2 tvättstugor, bastu med lounge, föreningslokal, övernattningslägenhet, cykelförråd och en trevlig gemensam uteplats med grillmöjligheter.

Här finns fantastiska möjligheter till ett aktivt friluftsliv genom närheten till Skatås, Delsjöområdets naturreservat med fina vandringsleder, ridvägar, golfbana, fiskemöjligheter, motionsspår och flera fina badplatser såsom Härlanda tjärn.

Det tar bara 10 minuter att gå till ICA Kvantum, men även Tempo-butiken runt hörnet har ett bra utbud. I grannskapet hittar man också köksbutiken Bagaren & Kocken samt ett kulturhus med bibliotek och kafé. Dessutom är det enkelt att ta sig till andra delar av staden och hållplatsen Härlanda, cirka 50 meter från lägenheten, trafikeras av spårvagn 1 och 3 samt stombuss 17 som tar er in till centrum på cirka 10 minuter.

Föreningen är ansluten till HSB.

HSB BRF Blåhammarsfjället bildades i samband med att husen började uppföras 1942 och har varit bostadsrättsförening sedan dess. Föreningen äger fastigheterna Bagaregården 48:1, 49:1 och 50:1, med adresserna Blåhammarsgatan 1-21, Ottfjällsgatan 1-11 och Sofiagatan 19.

Renoveringar
UTFÖRT UNDERHÅLL
1985: Stamrenovering av el- och avloppsstammar från kök och badrum. Nytt ventilationsystem samt värmepump för tappvarmvattnet installerades. Byggnation av balkonger
1998: Installation av fjärrvärme, upprustning av föreningslokalen.
1999-2000: Målning av trapphus.
2002: Byte till större tvättmaskiner i båda tvättstugorna.
2003: Upprättande av ny underhållsplan.
2003: Nya portlåssystem.
2006: Nya yttertak på samtliga hus och byggnation av fläktrum.
2009: Fasadmålning av samtliga hus.
2009: Balkongrenovering
2012: Renovering av gästlägenhet, föreningslokal och bastu.
2013: Uppdatering av underhållsplan.
2014: Dränering på Ottfjällsgatan och Blåhammarsgatan.
2016: Totalrenovering av tvättstugan med nya maskiner. Översyn av portsystem, OVK, förbättringar på föreningslokal och gästlägenheten (projektor, Wifi, nya sängar & bäddsoffa). Bokningssystem implementeras.
2017: Genomgång av värmesystemet; cirkulationspump, termostatventiler, expansionskärl, element samt injustering av värmen.

PLANERAT UNDERHÅLL
2019: Relining av rör i bottenplattan i fastigheterna.
2020: Relining av vertikala rör i fastigheterna.

Ekonomi
Föreningen står inte inför några planerade avgiftsförändringar i dagsläget.

Äkta/oäkta
Föreningen är en äkta bostadsrättsförening

Juridisk person
Föreningen tillåter inte juridisk person

Äger föreningen marken?
Ja.

Övrigt
GEMENSAMMA UTRYMMEN
Det finns en samlingslokal där man kan vara upp till 40 personer och en gästlägenhet man kan hyra för 150 kr per natt. Det finns också en bastu med dusch som kan bokas av föreningens medlemmar. På sommarhalvåret kan man nyttja föreningens uteplats med grillmöjlighet, och även plocka fritt från fruktträden med äpplen, päron och plommon.

TVÄTTSTUGA
I föreningen finns två gemensamma tvättstugor som du finner på Ottfjällsgatan. Den ena tvättstugan har två tvättmaskiner, en torktumlare och ett torkrum. Den andra har två tvättmaskiner, en torktumlare och ett torkskåp. Tvättider är mellan kl. 08:00 och 21:00.

Trappstädning ligger på entreprenad och den ekonomiska förvaltningen sköts av styrelsen. Föreningens expedition hittar man på Ottfjällsgatan 1.

Uppgifterna avseende bostadsrättsföreningen är hämtade från Brf hemsida. Se vidare www.blahammarsfjallet.se.

Varmt välkomna till visning!

Ritningar

Ansvarig mäklare

Pauline Ancevska
Pauline Ancevska
Fastighetsmäklare | JUR KAND.
0708-700 750
[email protected]
Pauline Ancevska
Sofia Berglén
Fastighetsmäklare I CIV EK.
0705-561 935
[email protected]

Kontakt

HitCounter