Föregående
Nästa
Alla bilder

Med förstklassigt läge. Av hög internationell klass.

Anmäl intresse
Adress
Södra Hamngatan 5
Område
Inom Vallgraven
Kommun
Göteborg
Byggnadsår
1895
Boarea
ca 90 kvm
Antal rum
2.5 rok
Hiss
Nej
Förening
Brf Lilla Torget
Andelstal
1.79%
Pantsatt
Ja
Övriga utrymmen
Förråd (entréplan)
Cykelrum
Parkering
Parkering finns bl.a. i Otterhällegaraget som hanteras av Apcoa Parking. Separat kö.
TV
ComHem
Internet
ComHem
Driftkostnad
Hemförsäkring 150 kr/mån
Hushållsel 200 kr/mån
Driftskostnaden kan variera med hänsyn till förbrukning och avtal.

Fantastisk sekelskifteslägenhet i ståtlig fastighet med förstklassigt läge. Ett boende av hög internationell klass. Altan, spatiösa rum, sekelskiftesdetaljer och slående takhöjd.

En vacker våning med en alldeles egen entré, att nås genom den kullerstenbelagda, rofyllda och grönskande innergården. Höga, synnerligen tilltagna, charmerande fönster och dörrpartier i romantisk stil samt en altan om ca 13 kvm, välkomnar en hjärtligt in.

En fantastiskt tilltagen takhöjd och en ljuvlig genomgående rymd. Eleganta djupa fönsterbrädor i kalksten. Vackert trägolv (furu) och spotlights. Vardagsrum och kök i härlig öppen planlösning med en takhöjd om ca 3 m. Stor matsalsdel i ett vackert ´tornrum´, som med lätthet kan göras om till ett ytterligare rum om önskvärt. Vardagsrumsdel att disponeras efter egen smak. Köket, exklusivt och stilrent från Kvänum med fullutrustad maskinpark och bänkskiva i ljuvlig kalksten. Ett sovrum av känsla ´master´. Synnerligen tilltaget med fina förvaringsmöjligheter bakom skjutdörrsgarderob. Badrum i charmerade lantlig stil med egen tvättavdelning och till detta det mer än alltid uppskattade arbets/gästrummet som också skulle kunna användas som en stor klädkammare (teoretiskt en halva).

Bostadsrättsföreningen Lilla Torget registrerades 2006 och köpte fastigheterna Inom Vallgraven 53:14 och Inom Vallgraven 53:17 år 2010. Tidigare fastighetsägare var Wallenstam som lät genomföra en större ombyggnad av fastigheten och iordningställa 55 unika lägenheter. Föreningen har i sin ägo tre sammanlänkade huskroppar i äldre stil, Wijkska huset, Atlantica Huset och Otterhällehuset. Wijkska huset uppfördes 1853-1929, Atlanticahuset 1807-1922 och Otterhällehuset byggdes år 1895. Fastigheternas adresser är Lilla Torget 1 och Södra Hamngatan 5-7 och fastigheterna är unika med sin blandning av modern bekvämlighet, läge och sin 160 år långa historia. Föreningen består av 55 lägenheter med bostadsrätt samt fyra lokaler med hyresrätt. I lokalerna huserar välrenommerade Fiskekrogen bl.a. Brf Lilla Torget är en äkta bostadsrättsförening och föreningens tomt är friköpt, vilket innebär att de inte påverkas av eventuella justeringar av tomträttsavgälden.

Fastigheterna är i mycket gott skick då de har totalrenoverats under 2011-2013 (fasader, tak trapphus, hiss, gårdar, stammar etc). Detta innebär att inga stora renoveringar kommer att behövas inom närmsta tiden utan endast löpande underhåll. Under 2015 slutfördes garantibesiktningen av föreningens fastigheter och samtliga lägenheter.

SBC sköter den ekonomiska förvaltningen och Nybloms Fastighetsservide tar hand om fastighetsskötseln. Fastigheten är fullvärdesförsäkrad genom Länsförsäkringar där ett kollektivt bostadsrättstillägg för medlemmarna ingår. Föreningens policy för andrahandsuthyrning är enligt föreningens stadgar och gällande lagregler och beviljas genom styrelsen. Överlåtelseavgift och pantsättningsavgift tas ut i enlighet med föreningens stadgar och betalas av köparen.

Sophanteringen finns i källaren och till lägenheten hör ett källarförråd. Från gården nås cykelförrådet och det finns ingen gemensam tvättstuga i huset. Kabel-tv (grundutbud) från Com Hem ingår i avgiften och bredband finns indraget i fastigheten via Com Hem (ingår ej i avgiften).

Varmt välkomna till visning och vidare funderingar.

Ritningar

Ansvarig mäklare

Pauline Ancevska
Pauline Ancevska
Fastighetsmäklare | JUR KAND.
0708-700 750
[email protected]

Kontakt

HitCounter