Föregående
Nästa
Alla bilder

Ett Majestätiskt Mästerverk i Göteborgs Ärofyllda Hasselbladska

Anmäl intresse
Adress
Östra Hamngatan 3
Område
Inom Vallgraven
Kommun
Göteborg
Byggnadsår
1875
Boarea
ca 176 kvm
Antal rum
3 rok
Hiss
Ja
Förening
Brf Hasselbladska Huset
Andelstal
6.8271%
Pantsatt
Ja
Övriga utrymmen
Källarförråd
Parkering
Garage i huset alt. Nordstans P-hus (separat kö)
TV
Fiber. Val av leverantör genom iTUX
Internet
Fiber. Val av leverantör genom iTUX
Driftkostnad
Hemförsäkring 200 kr/mån
Hushållsel 300 kr/mån
Driftskostnaden kan variera med hänsyn till förbrukning och avtal.

Ståtlig. Storslagen. Praktfull. Pompös. Högtravande. Ädel. Vördnadsbjudande. De vackra adjektiven torde inte finna sitt slut till denna ‘Connoisseur Exclusive’.

Med en lång historia reser sig Göteborgs vackraste fastighet, stoltheten Hasselbladska Huset, Anno 1875, upp över vårt ljuva hamninlopp, över innerstadens hjärta.

Med största varsamhet och omsorg restaurerad år 2006-2008 och förvandlad till 24 exklusiva lägenheter. Alla med sin unika karaktär men med en gemensam nämnare. En elegans. En pondus. En själ!

En gigantisk entréport med smidesgrind. Trapphus med fantastiska målerihantverk av marmoreringar, ådringar och dekorationer. Snickerier. Stengolv. Takdekorationer. En sydeuropeisk nyrenässans har onekligen inspirerat arkitekten A C Peterson.

Med ära finnes nu att erbjudas denna majestätiska våning som överväldigar med en fantastisk kombination av kungligt och spartanskt. Ett paradrum om ca 60 kvm med ett förundrande kasettak. Djupa stuckaturer och vackra takrosetter. Höga pardörrar med mästerliga överstycken av inte så ofta skådat slag. Öppen spis. Ett magnifikt tornrum med fantastisk takmålning och en paradbalkong med vy över vårt Göteborgs riktmärken; hamnen och Avenyn. Till detta strama inredningar från förstklassiga Binova och Gaggenau - ett boende för den sanne Connoisseuren!

Man torde ha sett och upplevt mycket vackert. Men icke. Hjärtligt välkomna till ett obeskrivligt mästerverk. Göteborgs skönhet. Göteborgs stolthet. Hasselbladska Huset.

Ritningar

Ansvarig mäklare

Pauline Ancevska
Pauline Ancevska
Fastighetsmäklare | JUR KAND.
0708-700 750
[email protected]

Kontakt

HitCounter