Föregående
Nästa
Alla bilder

Pondus och prakt i Jugendpalatset

Anmäl intresse
Adress
Berzeliigatan 25
Område
Lorensberg
Kommun
Göteborg
Byggnadsår
1905
Boarea
ca 164 kvm
Antal rum
5 rok
Hiss
Ja
Förening
Brf Berzeliigatan 25
Andelstal
6.31%
Pantsatt
Ja
Övriga utrymmen
Källarförråd
Tvättstuga
Cykelrum
Soprum
Parkering
För folkbokförd i stadsdelen kan tillstånd för boendeparkering ansökas hos Göteborgs Stad, tfn 031-368 25 65 alt. www.goteborg.se. Fastigheten har vidare 10 parkeringsplatser på egen mark som fördelas mellan bostadsrättsinnehavarna enligt turordningslista. Anmälan görs skriftligen till styrelsen. Lång kötid.
TV
ComHem
Internet
ComHem
Driftkostnad
Hemförsäkring 200 kr/mån
Hushållsel 200 kr/mån
Driftskostnaden kan variera med hänsyn till förbrukning och avtal

Lorensberg. Berzeliigatan. En känsla av de europeiska metropolerna. Omgärdad av höga ståtliga sekelskiftesfastigheter. Och de kanske mest imponerande fastigheterna, Jugendpalatsen, varav detta är ett av de mest välbevarade.

Den vackra jugendarkitekturen som kännetecknas av de slätputsade fasaderna, de kopparbeklädda taken, de pompösa portarna, de mjukt rundade burspråken och balkongerna med smidesjärn.

Huset ritades av arkitekt C Gillberg och stod klart 1905. På 1980-talet blev fastigheten förklarad som byggnadsminne.

Stig in i det tidstypiska trapphuset med jugenddekorationer och blyinfattade fönster. Med hissen näst högst upp och ni välkomnas varmt att insupa en atmosfär av klass:

En höjd och man överblickar Lorensbergs takåsar samt erbjudes en vy upp mot Götaplatsen.
En rymd med dess underbara takhöjd om ca 3,6 m.
Ett ljusflöde från morgon till afton.
Ett behag med tre vackra rum i fil mot Berzeliigatan.
En elegans med alla runda eller välvda väggar, stuckaturer, vackra dörrar, serveringsgång, mörk fiskbensparkett, brädgolv och fönsterbänkar i natursten.
En bekvämlighet med ett stort stilrent kök och balkong samt två badrum.
En exklusivitet med en totalrenovering (2016) samt påkostade materialval: Köket (KVIK/Bänkskiva i marmorkomposit/Tapwellkran i mässing/Fullutrustad maskinpark Bosch - integrerad/rostfri). Badrummen (KVIK/Helkaklade i exklusiv klinkers/Komfortvärme/Tvättmaskin svart Gorenje (badrum intill mastersovrum)). Vidare serveringsgångens vackra mässingbeslag.

Utanför porten: Göteborgs evenemangsstråk med Avenyn, Gothia Towers, Scandinavium, Liseberg och Ullevi. Närhet till grönskande parker. Butiker. Restauranger. Och kommunikationer. Vidare med möjligheter att snabbt nå E6, E20 och riksväg 40.

Brf Berzeliigatan 25 bildades 1978-12-12 och registrerades 1979-02-20. Föreningen består av 23 lägenheter upplåtna med bostadsrätt och äger och förvaltar byggnad och mark vid Berzeliigatan 25/Sten Sturegatan 21.

Den ekonomiska förvaltingen sköts av SBC och fastighetsskötsel sköts av Hagwalls fastighetsservice.

Följande renoveringar är gjorda: Avloppsstammar inklusive anslutningar till våtrum och kök, 1985-1986. Renovering av alla lägenheter, 1986. Tre vindslägenheter inreds, 1986. Fasad, 2000. Balkonger gatusida, 2007. Nytt förrådstak i plåt, 2009. Borinjektering av pålgrund, 2010. Dränering samt ny stensättning gårdssida, 2011. Renovering av fönster i trappuppgång, 2013. Dränering, flyttning och renovering av parkeringplatser mot Berzeliigatan och Skånegatan, 2014.

För ytterligare information hänvisas till föreningens årsredovisning eller föreningens hemsida.

Ritningar

Ansvarig mäklare

Pauline Ancevska
Pauline Ancevska
Fastighetsmäklare | JUR KAND.
0708-700 750
[email protected]
Pauline Ancevska
Pauline Ancevska
Fastighetsmäklare | JUR KAND.
0708-700 750
[email protected]

Kontakt

HitCounter